Turintiems 5 tūkst. sekėjų socialiniuose tinkluose – valstybės kirtis

Egipto parlamentas priėmė prieštaringai vertinamą įstatymą, leisiantį valstybei kontroliuoti socialinės žiniasklaidos vartotojus, informuoja transliuotojas BBC.

Remiantis įstatymu, asmeninės socialinių tinklų paskyros, tinklaraščiai ar tinklalapiai, turintys daugiau kaip 5 tūkst. sekėjų, galės būti laikomi žiniasklaidos priemonėmis ir jiems taikomas žiniasklaidos įstatymas. Naujasis įstatymas suteiks valstybei įgaliojimus užblokuoti socialinės žiniasklaidos paskyras ir bausti žurnalistus, kurie neva skelbia melagingas naujienas.

Kritikų teigimu, įstatymas padidins valdžios institucijų galimybes malšinti žodžio laisvę ir nuomonių skirtumus.

Egipte ir taip jau stipriai ribojama žodžio laisvė. „Spaudos laisvės indekse“ tarptautinė organizacija „Reporteriai be sienų“ skiria Egiptui 161 vietą iš 180 valstybių, apibūdindama Egiptą kaip „vieną didžiausių pasaulio kalėjimų žurnalistams“.

Pastaraisiais mėnesiais šalyje dėl kaltinimų skleidus internete melagingas naujienas sulaikytas ne vienas opozicijos aktyvistas. Be kita ko, neseniai libanietei buvo skirta aštuonerių metų kalėjimo bausmė dėl tariamo egiptiečių įžeidimo. Moteris socialiniame tinkle feisbuke įkėlė vaizdo įrašą, kuriame ji kalba apie seksualinį priekabiavimą Egipte ir, kalbėdama apie egiptiečius, vartoja užgaulius žodžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valio!

Valio! portretas
Galų gale gal ateis galas tiems feisbukiniams idiotizmams visokiems!

...

... portretas
OH: "Remiantis įstatymu, asmeninės socialinių tinklų paskyros, tinklaraščiai ar tinklalapiai, turintys daugiau kaip 5 tūkst. sekėjų, galės būti laikomi žiniasklaidos priemonėmis ir jiems taikomas žiniasklaidos įstatymas" - ir dar reikia tokius apmokestint... čia jau tikrai mūsų Seimas pasistengs :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių