Telefonas „LG G6“: patogus ekranas ir puiki kamera

  • Teksto dydis:

Ko gero tada, kai praeitų metų vasarą „LG“ kompanija paskelbė apie tai, kad ji traukiasi iš Baltijos šalių telefonų rinkos, niekas labai nesitikėjo, kad Lietuvoje turėsime galimybę įsigyti naujus šio gamintojo flagmanus. Tiesa tokia, kad netekus oficialaus platintojo Baltijos regionui, visos durys ir langai neužsidaro. Ir štai, Varle.lt specialistai parengė „LG G6“ telefono apžvalgą.

„LG“ kompanija garsėja savo neįprastu požiūriu į išmaniuosius telefonus. Ir šie metai netapo išimtimi. Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, gamintojas praeityje paliko visus modulius ir nereikalingus dalykus ir naujajame savo flagmane dėmesį sutelkė ties vienais svarbiausių elementų – kamera ir ekranu.

Nuostabus ekranas

Viena pagrindinių „LG G6“ ypatybių yra „FullVision“ ekranas. Išmanusis telefonas yra aprūpintas 5.7 col. įstrižainės ekranu ir pasižymi neįprastu 18:9 kraštinių santykiu. Telefono aukštis yra dvigubai didesnis nei plotis, o tai reiškia, kad naršymo internete ar skaitymo metu ekrane sutilps kur kas daugiau informacijos. Ekrano raiška čia 2 880 х 1 440 pikselių, o pikselių tankis yra neįtikėtinai didelis ir siekia 564 ppi, todėl dėl vaizdo „LG G6“ ekrane detalumo pergyventi tikrai nereikia.  

Pakankamai didelė ekrano įstrižainė „LG G6“ telefono nepadaro rankomis neaprėpiama plyta. Atvirkščiai, įrenginys puikiai telpa vienoje rankoje ir juo tikrai patogu naudotis. O visa tai įmanoma todėl, kad rėmeliai aplink ekraną yra minimalūs ir jis užima beveik 80 proc. priekinio skydelio dalies. Šio įdomaus „LG“ inžinierių sprendimo dėka, „G6“ modelis gavosi kompaktiškesnis nei dauguma 5.3 col. ir 5.5 col. įstrižainės modelių.   

Reikėtų pabrėžti tai, kad „LG G6“ ekranas yra pirmasis pasaulyje IPS ekranas, kuris pasižymi QHD+ raiška ir turi nestandartines 18:9 proporcijas. Be to, naujojo „LG“ telefono ekranas išsiskiria pilnu „HDR10“ ir „Dolby Vision“ technologijų, atėjusių iš šiuolaikinių 4K televizorių pasaulio, palaikymu. Tiesa, kol kas įvertinti šių standartų privalumus gana sudėtinga, nes trūksta atitinkamo formato turinio, tačiau tokių standartų palaikymas pats savaime kalba apie tai, kad „LG G6“ ekranas atitinka aukščiausius kokybės standartus ir pasižymi plačia spalvų gama.

Dizainas

Naujausio „LG“ telefono dizainas išlaiko šiam gamintojui būdingą grakštumą. Telefono priekinė ir galinė dalys yra apsaugotos „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu, o korpusą juosia metalinis rėmelis. Kaip įprastai, ant galinio dangtelio „LG“ išdėstė įjungimo mygtuką suderintą su pirštų atspaudų skaitytuvu. Įjungimo mygtuko išdėstymas toks sėkmingas, kad net ir pirmos pažinties su išmaniuoju metu smilius pats atsiduria ant šio mygtuko, t.y. jo nereikia ilgai ieškoti. Visiškai lygus galinis telefono dangtelis ir neišsikišantis iš korpuso kameros modulis lemia, kad taktilinė pažintis su „LG G6“ ir tolimesnis naudojimasis šiuo išmaniuoju yra labai maloni patirtis. 

„LG G6“ ekranas pasižymi užapvalintais kampais ir užima praktiškai 80 proc. priekinio skydelio dalies. Ko gero ne visiems patiks toks pailgas ekranas, tačiau vienas dalykas yra akivaizdus – abejingų čia neliks. 

Galingumo atsargos

„LG G6“ veikia galingo „Qualcomm Snapdragon 821“ procesoriaus pagrindu su 4 GB operatyviosios atminties. Nors šiame išmaniajame telefone naudojamas procesorius pasirodė dar 2016 metais, jis pasižymi tokiomis galingumo atsargomis, kurių pakaks dar ilgam. Tokį pat procesorių rasime viename galingiausiame „Android“ išmaniajame „Google Pixel“ ir kituose premium klasės įrenginiuose.

Sunku įsivaizduoti programą, kurį galėtų visiškai apkrauti „LG G6“. Išmanusis puikiai susitvarko su sunkiais trimačiais žaidimais ir dešimtimis foniniame režime veikiančiomis programėlėmis.

Dviguba kamera

Dar viena „LG G6“ ypatybė yra jo dviguba kamera, kuri sukurta plačiaformatėms nuotraukoms ir vaizdo įrašams. Nors šiandien dvigubos kameros nėra kažkoks ypatingas išmaniųjų telefonų išskirtinumas, „LG G6“ dvigubos kameros realizavimas yra šiek tiek kitoks, jei lyginsime ją, pavyzdžiui, su „iPhone 7 Plus“, kur dviguba kamera reikalinga išimtinai optiniam priartinimui. Abu „LG G6“ telefono galinės kameros „Sony IMX258“ moduliai gavo 13 megapikselių raišką. Viena galinė kamera pasižymi 125 laipsnių, o kita – 71 laipsnių matymo kampais. 

Fiksuojant su „LG G6“ panoraminius vaizdus ar bandant kadre sutalpinti grupę žmonių, nereikia kažkur specialiai eiti toliau: visi objektai be problemų telpa kadre. Neįtikėtina tai, kad fotografuojant didelės aprėpties vaizdus, kadrų kraštinės neiškreipiamos ir išlieka lygūs be susiliejusio efekto. 

Skirtingai nei praeitų metų „LG G5“ modelyje, čia pagrindinių kamerų perjungimas vyksta akimirksniu. Vienodos raiškos modulių panaudojimas leido įgyvendinti įdomią sistemą: standartiniame režime veikia plačiakampis objektyvas, tačiau priartinus vaizdą įsijungia įprastas modulis. Tokiu būdu labai greitai galima pakeisti fotografavimo ar filmavimo būdą pritaikant jį prie situacijos bei priartinti kadrus neprarandant kokybės. 

Viena iš kameros ypatybių – kvadratinio režimo buvimas. Režimas 18:9 formato ekraną padalina į du kvadratus (1:1), todėl galima lengvai daryti sėkmingus kadrus, tinkančius „Instagram“, „Facebook“ ar „Snapchat“ socialinių tinklų platformoms. 

Priekinė „LG G6“ kamera yra aprūpinta panašiomis galimybėmis, nors čia naudojamas vienas penkių megapikselių modulis, kuris pasižymi 100 laipsnių matymo kampu. Vienu paspaudimu galima įjungti grupinės nuotraukos režimą, kuris leis viename kadre sutalpinti visus šeimos narius ir draugus.

Apsauga nuo vandens ir dulkių

„LG G6“ pajėgus išgyventi įvairias negandas. Išmanusis telefonas pasižymi IP68 standarto apsauga nuo vandens ir dulkių. Telefonas atsparus vandeniui iki 1,5 metro 30 minučių.

Be to, Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų manymu, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad išmanusis telefonas visiškai atitinka „MIL-STD-810G“ apsaugos klasę, kuria prieš tai pasižymėdavo tik specializuoti įrenginiai sukurti veikimui ekstremaliomis sąlygomis. 

Tačiau kompanijai teko paaukoti keičiamą bateriją: nuo šiol ji sandariai uždaryta korpuse, nors ilgą laiką „LG“ buvo vienas nedaugelio gamintojų, kurie užtikrindavo naudotojams patogią prieigą prie telefono baterijos.

Individualus požiūris į telefoną

Ekrano proporcijų pakeitimas – ne tik estetinis ir reklaminis žingsnis. Gamintojas padirbėjo ir išleido naują savo sąsajos „UX 6.0“ versiją, kuri veikia „Android 7.1“ operacinės sistemos pagrindu. Sąsaja yra visiškai optimizuota „FullVision“ ekranui. Nestandartinio kraštinių santykio dėka ekranas idealiai padalinamas į du lygius kvadratus. Vertėtų paminėti, kad šia ypatybe sumaniai pasinaudojo sąsajos kūrėjai.  

Sistemos programėlėse dabar telpa keletas meniu, su kuriais dirbti galima vienu metu, tačiau ypatingą dėmesį atkreipti vertėtų į kameros programėlę. Tokių ekrano proporcijų panaudojimo dėka atsirado galimybė sukurti keturių kvadratinių kadrų koliažą, kuris akimirksniu atvaizduojamas ekrane.

Verta paminti tai, kad  „FullVision“ ekranai puikiai tinka kelių langų režimui. Dvi tuo pačiu metu įjungtos programėlės idealiai telpa tokiame ekrane, o toks sprendimas prisideda prie didesnio produktyvumo naudojantis telefonu. Juk galima tuo pačiu metu rašyti el. laišką ir naršyti internete ar naudotis socialiniais tinklais.

Apibendrinimas

„LG G6“ tapo vienu iš nedaugelio iš tikrųjų nauju išmaniuoju telefonu. Gamintojas ne šiaip sau pagerino įrenginio našumą ir padidino ekraną, bet sukūrė tikrai įsimenantį telefoną. Ne paslaptis, kad „LG“ kompanija kaip išmaniųjų telefonų gamintoja turėjo šiokių tokių problemų su savito stiliaus paieškomis, tačiau panašu, kad „LG“ sugebėjo „atrasti save“. „LG G6“ gali pasigirti topinės klasės galingumu, premium kokybės korpusu, apsauga nuo vandens, nuostabia kamera ir neįtikėtinai patogiu ekranu. „LG G6“ telefonas neabejotinai yra puikus variantas tiems, kas ieško kažko naujo. 


Šiame straipsnyje: LG G6telefonasapžvalga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių