Telefonas „Huawei P10 Plus“: didesnis ekranas ir tobulesnė kamera

  • Teksto dydis:

„Huawei P10 Plus“ – tai šiek tiek didesnis „Huawei P10“ brolis, ypač jei kalbėtume apie dizainą. Ko gero, pagrindinis „Huawei P10 Plus“ modelio išskirtinumas tapo ne padidintas iki 5,5 col. (palyginimui, „Huawei P10“ turi 5.1 col. įstrižainės ekraną) ekranas su didesne raiška, bet kameros su didesne diafragma ir patobulinta kameros programinė įranga. Varle.lt parengtą „Huawei P10“ apžvalgą galite rasti Varle.lt „YouTube“ kanale, o šiandien trumpai – apie „Huawei P10 Plus“ telefoną.

Dizainas ir ergonomika

Dizaino prasme „Huawei P10 Plus“ praktiškai nesiskiria nuo „Huawei P10“ modelio. Dėl didesnės ekrano įstrižainės korpusas šiek tiek didesnis ilgyje ir plotyje, tačiau storis liko toks pats, t.y. 7 mm. Svoris čia lyginant su „Huawei P10“, yra didesnis 20 gramų. Ekranas yra padengtas 2,5D apsauginiu „Corning Gorilla Glass 5“ stiklu. Šoniniai ekrano rėmeliai pakankamai ploni, tačiau pastebimi.

Kaip jau minėta „Huawei P10“ apžvalgoje, „Huawei P10“ ir jo brolis „Huawei P10 Plus“ tapo pirmaisiais „Huawei“ flagmanais, kuriuose pirštų atspaudų skaitytuvas yra priekinėje korpuso dalyje, po ekranu. Gamintojas priėmė sprendimą pirštų atspaudų skaitytuvui priskirti „Home“, „atgal“ ir kelių užduočių meniu mygtukų funkcijas. Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, reikėtų paminėti tai, kad „Huawei P10 Plus“ turi infraraudonųjų spindulių jungtį, kurios tam tikra žmonių grupė pasigenda šiuolaikiniuose išmaniuosiuose.

„Huawei P10 Plus“ išmanųjį pagaminimo kokybės prasme galima priskirti top klasės išmaniesiems telefonams. Panaudotų medžiagų ir pagaminimo kokybė čia tikrai aukšto lygio.

Nedidelis storis ir užapvalinti kampai užtikrina naudojimosi patogumą. Lyginant su „Huawei P10“ modeliu, „Huawei P10 Plus“ yra tik 5 mm platesnis, todėl horizontaliai dideliu pirštu galima nesunkiai pasiekti kiekvieną sąsajos elementą. Jutiklinis mygtukas išdėstytas pakankamai sėkmingai – kaip tik tinka valdymui dideliu pirštu. Garso reguliavimo ir įjungimo mygtukai taip pat išdėstyti patogiai, t.y. optimaliame aukštyje, todėl naudotis jais abiem rankomis iš tikrųjų patogu.

Ekranas

„Huawei P10 Plus“ lyginant su „Huawei P10“, turi didesnės įstrižainės ir raiškos ekraną. Čia rasime IPS 5.5 col. įstrižainės ekraną su 2K (2560х1440) raiška. Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, perteikiamas ekrane vaizdas yra toks ryškus ir tikslus, kad pamatyti jo grūdėtumą nepavyks ir per padidinamąjį stiklą. Vaizdas pasižymi dideliu kontrastu ir sodrumu, perteikiamos spalvos yra tikroviškos ir jas galima reguliuoti nustatymuose. Ekranas turi didelius matymo kampus, kad ir kaip bežiūrėtume, vaizdas nesikeičia ir nėra iškreipiamas. Automatinis ryškumo nustatymas veikia tiksliai ir korektiškai. Oleofobinės ekrano paviršiaus savybės yra aukščiausio lygio. Ekrano ryškumo diapazono čia pilnai pakanka: maksimalios reikšmės užteks naudojimui saulėtą dieną, o minimalių nustatymų – patogiam skaitymui tamsoje. Firminė „Huawei“ regos apsaugos funkcija – ultravioletinių spindulių filtravimas čia irgi vietoje ir galima ją aktyvuoti pagal tvarkaraštį.

Sąsaja

„Huawei P10 Plus“ veikia „Android 7.0 Nougat“ operacinės sistemos su „EMUI 5.1“ sąsaja pagrindu. Dizaino ir funkcijų prasme ji yra pažįstama įrenginių su ankstesnėmis „EMUI“ versijos savininkams ir nuo „Huawei P10“ skiriasi tik numatytu foniniu vaizdu ir spalviniu mygtukų sprendimu.

Našumas

„Huawei P10 Plus“ turi labai galingus vidinės konstrukcijos elementus. Čia, kaip ir „Huawei P10“, rasime 64 bitų aštuonių branduolių „Huawei Kirin 960“ procesorių ir „Mali-G71 MP8“ vaizdo plokštę. „Huawei P10 Plus“ turi 6 GB operatyviosios atminties ir 128 GB vidinės saugyklos. Beje, vidinės atminties talpą galima išplėsti microSDXC atminties kortelės dėka iki 256 GB.

Šiuolaikiška operacinė sistema, sąsaja ir galingi vidinės konstrukcijos elementai užtikrina šiam telefonui labai aukšto lygio našumą, kuris naudojimąsi išmaniuoju padaro tikrai malonia ir patogia patirtimi. Visos įrenginio reakcijos yra labai sparčios, kelių langų režimas veikia sklandžiai, o paralelinis kelių programėlių įjungimas nesukelia jokių ryškių vėlavimų. Telefonas puikiai susitvarko su FHD vaizdo įrašų atkūrimu iš bet kokių šaltinių.

Kameros

Fotografavimo ir filmavimo prasme, „Huawei P10 Plus“ yra pažangiausias gamintojo išmanusis telefonas. Kaip ir kituose „Huawei“ flagmanuose, čia rasime dvi pagrindines kameras. Viena yra su 12 megapikselių RGB jutikliu, kita – 20 megapikselių monochromatiniu jutiliu. Sukurti bendradarbiaujant su „Leica“ objektyvai turi f/1,8 diafragramą („Huawei Р10“ diafragma yra f/2,2) ir pasižymi 27 mm židinio nuotoliu.  Pagrindinių kamerų veikimą palaiko dviguba šviesos blykstė.

„Huawei P10 Plus“ turi 8 megapikselių jutiklį, veikiantį poroje su automatinio fokusavimo objektyvu su 26 mm židinio nuotoliu ir f/1,9 diafragma. Taigi su „Huawei P10 Plus“ dėl aukštos kokybės asmenukių abejoti tikrai neverta. Išmanusis telefonas greitai filmuoja Full HD ir 4K raiškoje, tiek tamsiuoju, tiek šviesiuoju paros metu. Kameros programėlė veikia tradiciškai kaip ir kituose „Huawei“ flagmanuose.

Autonominis veikimas

„Huawei P10 Plus“ turi nekeičiamą 3750 mAh bateriją, kuri palaiko greitojo įkrovimo technologiją. Įkrovimui nuo nulio iki 90 proc. prireikia maždaug 2 valandų.

Baterija eikvojama pakankamai ekonomiškai, ypač jei naudojamasi išmaniomis energiją taupančiomis technologijomis. Naršant internete telefono baterijos pakanka beveik 11 valandoms, atkūriant vaizdo įrašus – daugiau nei 12 valandų ir daugiau nei 20 valandų 3G pokalbių.

Apibendrinimas

„Huawei P10 Plus“ paliko tikrai gerą įspūdį. Naudojimosi ir pramogų patogumą užtikrina aukšto našumo vidinės konstrukcijos elementai ir 2K raiškos ekranas su labai dideliu pikselių tankiu. Dvi pagrindinės kameros su „Leica“ logotipu užtikrina aukštos kokybės nuotraukas, o pažangi kameros programėlė aprūpina didele funkcijų ir efektų įvairove, kuri nuteikia kūrybiškai.

Kaip ir „Huawei P10“ modelio atveju, čia yra du dalykai, prie kurių galima būtų prikibti – tai kombinuotas antros SIM kortelės ir microSD kortelės lizdas, tačiau turint omenyje tai, kad čia rasime 128 GB vidinės atminties, tai tikrai nėra baisu. Kitas niuansas – čia, skirtingai nei daugumos flagmanų įrenginiuose nerasime IP68 atsparumo dulkėms ir drėgmei standarto. Kita vertus, ar jo tikrai reikia kiekvienam išmaniajam – žinoma, spręsti jums.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių