Taline maistą pristato neįprastas kurjeris

Talino gatvėse galima išvysti neįprastą praeivį – robotą, kuris gabena maisto produktus gyventojams. Tokio roboto prototipą Estijos novatoriai pirmiausia buvo sukūrę NASA konkursui, tikėjosi, kad jis rinks Marso ar Mėnulio grunto mėginius, bet konkurso nelaimėjo, o robotus vis tiek įdarbino.

Šaltą vasario dieną Talino gyventoja Liisi Molder mažiausiai pageidauja eiti į lauką, tad užsako maisto iš artimiausio restorano, pasinaudodama mobiliuoju telefonu. Keli spustelėjimai ir po 20 minučių maistą atveža robotas. Jam nesunku užkopti iki Liisi namo, bet paspausti skambučio negali, tad siunčia žinutę į telefoną: „Jūsų užsakymas atvyko, prašome išeiti ir pasiimti.“

„Šis robotas sukasi aplink save, gali orientuotis vietovėse, kuriose anksčiau yra buvęs. Ir pradžių išžvalgo vietovę, o antrą sykį jau gali orientuotis be jokių komandų. Jis naudojasi navigacine sistema ir viduje esančiomis kameromis, kad galėtų orientuotis“, – pasakoja robotų bandymo programos „Starship“ vadovas Mikkas Martmaa.

Roboto greitis – 6 km/val. Ši paslauga kainuoja 3,5 euro, bet žadama kainą sumažinti iki euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milita

Milita portretas
Neblogas kurjeris. Maisto netenka užsisakyti, dažniausiai pristatomos įvairios kitos siuntos https://www.siuskpigiau.lt/siuntiniu-pervezimas/kurjeriai , ten įprastas kurjeris. Man kažkaip labiau patinka, kai žmogus-žmogui. Tokios įvairenybės ne man. :))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių