Taikomiesiems tyrimams – 29 mln. eurų ES investicijų

  • Teksto dydis:

Mokslininkai galės gauti finansavimą aukšto lygio taikomiesiems moksliniams tyrimams, iš kurių galėtų gimti nauji rinkai aktualūs produktai. Dar šiais metais tam numatoma skirti beveik 29 mln. eurų ES investicijų, skelbia Švietimo ir mokslo ministerija.

Startuoja pirmasis kvietimas teikti paraiškas, pagal kurį bus finansuojami aukšto lygio tyrėjų grupių vykdomi moksliniai tyrimai, skirti kurti ūkio sektoriams aktualias mokslinių tyrimų ir eksperimentinės veiklos tematikas atitinkančius rezultatus, kurie vėliau galėtų būti komercinami.

„Norint kurti inovatyvią ekonomiką, būtina mokslo idėjas sėkmingai diegti rinkoje, todėl skatiname mokslininkus vykdyti tyrimus, turinčius komercinį potencialą. Įgyvendindami sumanios specializacijos strategiją, siekiame nutiesti kelią nuo mokslo idėjos iki produkto”, – sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Universitetai ir mokslinių tyrimų institutai paraiškas finansavimui gali teikti iki birželio 30 d. Vienam projektui numatyta skirti iki 700 tūkst. eurų.

2014–2021 m. ES struktūrinių fondų investavimo periodu finansinis Europos Sąjungos dėmesys, nukreiptas į inovacijas, koncentruojamas į efektyvų mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimą per sumanios specializacijos strategiją. Sumani specializacija reiškia, kad investuojama į mokslinių tyrimų ir inovacijų sritis, kurių vystymas daro didžiausią įtaką šalies ekonomikos augimui ir konkurencingumui.

Lietuva yra patvirtinusi šešias sumanios specializacijos kryptis. Tai energetika ir tvari aplinka; agroinovacijos ir maisto technologijos; nauji gamybos procesai, medžiagos ir technologijos; sveikatos technologijos ir biotechnologijos; transportas, logistika ir informacinės ir ryšių technologijos; įtrauki ir kūrybinga visuomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Bus "tarnaujantiems" darbo - kiek galima juos išlaikyti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių