Šyla ir rūgštėja Viduržemio jūra

Vilfranšo universiteto mokslininkų stebėjimai rodo, kad Prancūzijos Viduržemio pakrantėje jau kelerius metus šyla ir rūgštėja jūros vanduo. Anot tyrėjų, tokių greitų pasikeitimų pasaulyje dar neužfiksuota.

Keliauti kelis kilometrus į jūros gilumą vien tam, kad pasisemtumėte 6 litrus vandens gal ir neatrodo pats prasmingiausias užsiėmimas, tačiau Vilfranšo universiteto mokslininkams tokios išvykos nuo 2007-ųjų leidžia spręsti, kad Prancūzijos Viduržemio pakrantės vandenys per aštuonerius metus 0,7 laipsnio sušilo ir 7 procentais parūgštėjo.

Anot mokslininkų, abu pokyčiai – greičiausi pasaulyje ir abiejų priežastis – žmogaus veiklos į atmosferą išleidžiamas anglies dvideginis, kurį absorbuoja vandenynai. Okeanografų teigimu, tai po truputį keičia visą vandenijos pasaulį.

Daugiau apie vandens pokyčius, užfiksuotus mokslininkų – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas Zubinas -Tęsėjas

Romualdas  Zubinas -Tęsėjas portretas
Taip, mokslininkų vargas-rinkti vandens mėginius- atsipirko!. Jie sužinojo, kad Viduržemio jūroje vanduo šyla! Tačiau išvada - kad "dėl to kalti žmonės", yra visiškai klaidinga!! GAILA, KAD MOKSLININKAI IKI ŠIOL NIEKO NEŽINO APIE PRIEŠ 10 METŲ KAUNIEČIO ROMUALDO ZUBINO ATRASTUS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, ANOT KURIŲ - ŽEMĖ NE TIKTAI SUKASI APIE SAVO AŠĮ IR ORBITA SKRIEJA APIE SAULĘ, BET IR PASTOVIAI VERČIASI PER AŠIGALIUS!!! Mūsų gi laikais Žemės šiaurinis pusrutulis nuolat gręžiasi į Saulę, pietinis - sukasi nuo Saulės! Smulkiau R.Z.- knygose:"Perkūnas", "Per praeitį į ateitį", "Pažadinta praeitis", "Praregėjimas", "Praeitis ir ateitis".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių