Startuolis iš Tulūzos rengiasi gaminti biologiškai irius vyno butelius

  • Teksto dydis:

Prancūzijos startuolis iš Tulūzos „Green Gen Technologies“ po pusketverių metų tyrimų iš linų pluošto ir medžio dervos sukūrė biologiškai irų ir temperatūrai atsparų vyno butelį, praneša specializuota svetainė „La Revue du vin de France“.

„Idėja kilo per COP 21 (2015 metų JT klimato kaitos konferenciją Paryžiuje), nes linų pluoštas naudojamas gaminant aukštųjų technologijų produktus“, – pareiškė svetainei patento savininkas ir startuolio valdybos pirmininkas Jamesas de Roany (Džeimsas de Roanis).

Jo teigimu, „reikėjo ką nors daryti su stiklo buteliu, kuris palieka per didelį anglies pėdsaką“.

„Gamindami savo butelį, [atmosferą] kaitiname nepalyginti mažiau negu tuo atveju, kai gaminamas butelis iš stiklo“, – pažymėjo išradėjas.

Jis pabrėžia, kad naujojo butelio vidaus paviršius atitinka maisto saugos reikalavimus ir yra sertifikuotas atitinkamų Europos bei JAV institucijų.

„La Revue du vin de France“ duomenimis, naujovė sudomino ne tik stambias vyno prekybos grupes, bet ir įmones, prekiaujančias mineraliniu vandeniu bei kosmetikos gaminiais.

„Green Gen Technologies“ tikisi jau artimiausiu metu gaminti iki 2 mln. biologiškai irių butelių per metus, jeigu gaus būtinų investicijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių