Sprogimais pagarsėjęs „Samsung Galaxy Note 7“ grįžta?

  • Teksto dydis:

Internete pasklido gandai, kad „Samsung Galaxy Note 7“ vėl atsiras prekyboje. Atnaujinta įrenginių serija turėtų būti aprūpinta mažesnės talpos baterijomis ir neturėti gamyklinių trūkumų.

Atrodė, kad po sprogstančių baterijų istorijos žmonės „Samsung“ „Galaxy Note 7“ pavadinimo vengs kaip ugnies, tačiau panašu, kad atnaujinta telefono versija netrukus pasirodys Pietų Korėjos, Indijos ir Vietnamo prekybos vietose. Tai nebus nuo nulio sukurta versija, o tik gamykliškai atnaujintas variantas.

Mažesnė baterija – mažesnės rizikos

Išmanusis telefonas, kuris turėtų būti pavadintas „Galaxy Note 7s“, bus aprūpintas mažesnės talpos (3000 mAh – 3200 mAh) baterija. Juk „Galaxy Note 7“ sprogimo problemos buvo susijusios su noru sutalpinti didelę bateriją mažame ploname korpuse. Konstrukcinės ir projekcinės klaidos kainavo tikrai daug.

Protingiausia išeitis?

Ar po visų draudimų įsinešti „Galaxy Note 7“ į lėktuvus, šimtų reportažų televizijoje, tūkstančių straipsnių žiniasklaidoje ir juokų internetinėje erdvėjė, milijonų grąžintų telefonų ir milijardų prarastų pinigų prisikėlimas turi prasmę?

Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų manymu, toks kompanijas sprendimas neabejotinai yra gerai apgalvotas ir prasmė čia yra. Toks sprendimas gali padėti kompanijai bent kiek sumažinti patirtus finansinius nuostolius arba bent iš dalies atkurti „Note“ reputaciją kai kuriose pasaulio šalyse.

Kas liko „Samsung“ kompanijai po „Note 7“ sprogimo istorijos? Be tikslių įrangos saugumo testavimo metodų tobulinimo, visų pirma, patirti finansiniai nuostoliai. Taip pat iškilusi grėsmė reputacijai ir 2,5 mln. aukštesnės klasės įrenginių, kurių niekam negalima parduoti. Žinoma, 20 tūkst. „Samsung Galaxy Note 7“ vienetų kompanija panaudojo sprogstančių baterijų tyrimams, tačiau visi kiti vis dar guli sandėliuose. Vien tokio įrenginių skaičiaus utilizavimo sąnaudos kelia nemažai galvos skausmo. Kodėl gi nepabandžius juos vėl parduoti prieš tai įsitikinus, kad jie nekelia jokios grėsmės?

Norinčių bus

Dėl įvairių priežasčių, tarp jų ir teisinių, „Note 7“ pakartotinis įvedimas į Amerikos ir Europos rinkas būtų pakankamai komplikuotas. 2,5 mln. įrenginių taip pat sunku laikyti tuo skaičiumi, kuris patenkintų pasaulinę paklausą. Yra žinių, kad jei informacija apie „Samsung Galaxy Note 7“ prisikėlimą pasitvirtintų, jis pasirodytų Pietų Korėjos, Vietnamo ir Indijos rinkose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių