„Samsung Galaxy Note 7“ nesėkmė – galimybės konkurentams?

  • Teksto dydis:

Visame pasaulyje parduota apie pustrečio mln. nesaugių „Samsung“ išmaniųjų. Išimdamas iš prekybos sprogstančią partiją ir organizuodamas pakeitimo programą gamintojas manė, kad ištaisė klaidą. Netrukus paaiškėjo, kad ir naujos partijos modeliai – sprogsta. 

Tokia „Samsung“ istorija parašyta antroje šių metų pusėje.

„Galaxy Note 7“ žadėjo būti viena karščiausių šių metų naujienų. Tačiau sprogimų istorija greitai palaidojo telefoną ir tapo rimtu smūgiu „Samsung“ pozicijai rinkoje. Ar pasinaudos šia padėtimi kiti išmaniųjų įrenginių gamintojai?

Apie atsitikimus su naujuoju „Samsung“ tikriausiai žino visi – tiesiogine ir perkeltine prasme įrenginys yra sudegintas. Pagal „Reuters“ skaičiavimus, sprogstančių telefono baterijų situacija gamintojui gali kainuoti net 17 mlrd. dolerių. Maždaug tokią pat sumą siekia metinis Islandijos BVP.

Tai tik finansinis praradimas, tačiau kompanijos dar laukia klientų pasitikėjimo ir įvaizdžio atkūrimo darbai. Varle.lt mobiliųjų įrenginių ekspertų manymu, naudotojams ši „Galaxy Note 7“ istorija gali būti naudinga.

Gali būti, kad dauguma gamintojų pradės labiau stebėti savo gamybos projektus, o išmaniųjų telefonų rinkos lyderis, norėdamas atsitiesti, padarys viską, kad „Galaxy S8“ nustebintų gerąja prasme. Varle.lt specialistų manymu, „Samsung“ – viena iš nedaugelių gamintojų, kurie tikrai susidorotų su tokiais „žemės drebėjimais“ ir toliau sėkmingai funkcionuotų. Juk kompanija turi milžiniškus išteklius ir dešimtis modelių savo asortimente. O juk ne vienam gamintojui panaši istorija reikštų nuotykių su telefonais pabaigą. Tik ne tokiems rinkos žaidėjams kaip „Samsung“.

Alternatyvos – ne lietuviams

„Samsung“ atsities, tačiau tai nereiškia, kad konkurentai nepasinaudos šia gamintojo nesėkme. Reikėtų pažymėti tai, kad „Galaxy Note 5“ Europoje nepasirodė, todėl poreikis naujam šios serijos flagmanui mūsų žemyne reikšmingai išaugo. „Septintuką“ po visų sprogimų dabar įsigijo nebent koks nors baltų varnų ieškotojas, o ką rinksis tie, kurie laukė naujo didelio flagmano?

„Galaxy Note 7“ tapo paskutiniu „Note“ serijos įrenginiu, todėl gamintojas metė didesnius pajėgumus į „Samsung S7“ gamybą.

„Note“ rašiklio ko gero nepakeis niekas, tačiau ieškoti – galima. JAV žiniasklaida jau turi savo kandidatą – tai „Google Pixel XL“, aprūpintas išmaniuoju „Google Assistant“, kuris labai pravers reikliems ir aktyviems naudotojams.

Ne vienas šaltinis (pvz. „Techcrunch“ ar „The Verge“) teigia, kad „Google“ dabar turi puikią progą šypsotis ir riesti nosį todėl, kad pristatė tikrai įdomų, funkcionalų telefoną su nuostabia kamera būtent tuo momentu, kai konkurentas parklupdytas. Iš tikrųjų, „Pixel XL“ atrodo visai logišku pasirinkimu tiems, kurie norėjo investuoti į „Galaxy Note 7“. Varle.lt specialistų manymu, vargu ar „Samsung“ krizė garanutoja „Pixel“ sėkmę, tačiau vieną kitą „plytą“ statant pardavimus tikrai gali pridėti.

Taip pat viliojančiai gali atrodyti „LG V20“. Telefonas turi nedidelį papildomą ekraną, kurį galima laikyti „Samsung Edge“ skydelio alternatyva. „LG V20“ pasižymi revoliucinga garso kokybe, turi dvi kameras ir yra paremtas naujausia „Android 7.0“ sistema. Be to, šis telefonas leidžia be problemų keisti bateriją, o tokios galimybės trūkumu naujuose „Note“ flagmanuose skundėsi labai daug „Note 3“ ir „Note 4“ naudotojų.

Deja, abu šie įrenginiai nėra prieinami mūsų šalyje, o „LG V20“ visai nežada pasirodyti Europoje.

Pasirinkimų yra

Kas lieka lietuviams? Šiuo metu kiek žinomesni išmaniųjų gamintojai turi įrenginių, kurie labai panašūs į „Galaxy Note 7“ parametrų požiūriu. Vienintelis skirtumas – rašiklis. Kol kas tinkamiausias variantas užkietėjusiems „Samsung“ gerbėjams – „Galaxy S7“ arba „Galaxy S7 Edge“. Tačiau tiems, kurie nėra stipriai įsipareigoję šiam gamintojui, rekomenduojama pasvarstyti pavyzdžiui, apie pasirodysiantį „Huawei Mate 9“ arba rinktis „iPhone 7 Plus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių