Rusų erdvėlaivis į kosmoso stotį pristatė tris astronautus

  • Teksto dydis:

Rusijos erdvėlaivis „Soyuz“ šeštadienį atvyko į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) ir atgabeno tris astronautus: europietį, rusą ir amerikietę, kurie dirbs šioje orbitinėje stotyje pusę metų.

„Susijungimas patvirtintas“, – pranešė NASA komentatorius, kai erdvėlaivis susijungė su TKS 21 val. 58 min. Grinvičo (23 val 58 min. Lietuvos) laiku; tuo metu vaizdą tiesiogiai rodė NASA televizija.

38 metų prancūzas Thomas Pesquet (Tomas Peskė), rusų kosmonautas Olegas Novickis ir amerikietė Peggy Whitson (Pegė Vitson) pakilo iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane ketvirtadienį.

Th.Pesquet, mėgėjas groti saksofonu, savo pirmajam skrydžiui į kosmosą ruošėsi septynerius metus, o kartu keliausiantys jo kolegos turi didesnę patirtį.

56 metų biochemikei P.Whitson ši kelionė į kosmosą bus jau trečioji. Jai taip pat priklauso ilgiausiai kosmose išbuvusios moters rekordas.

Amerikietė perims TKS kapitono pareigas nuo 2017 metų kovo. Be to balandžio 24 dieną ji viršys ir NASA astronauto Jeffo Williamso (Džefo Viljamso) rekordą, kuris yra 534 paros buvimo kosmose.

45 metų kosmonautas O.Novickis į kosminę stotį vyksta jau antrą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių