Rusijos raketa išskraidino į kosminę stotį du rusus ir amerikietį

  • Teksto dydis:

Du rusų kosmonautai ir vienas JAV NASA astronautas erdvėlaiviu „Sojuz“ trečiadienį pakilo į orbitą ir pradėjo dviejų dienų kelionę į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

Amerikietis astronautas Shane'as Kimbrough (Šeinas Kimbro) ir rusai kosmonautai Sergejus Ryžikovas bei Andrejus Borisenka išskrido raketa, pakilusia 8 val. 5 min. Grinvičo (11 val. 5 min. Lietuvos) laiku iš Kazachstane esančio Rusijos Baikonūro kosmodromo starto aikštelės.

Jų erdvėlaivio startas dėl techninių priežasčių buvo atidėtas beveik mėnesiui.

Trijulės misija, prasidėsianti penktadienį, jų erdvėlaiviui susijungus su orbitine laboratorija, turėtų trukti ilgiau kaip keturis mėnesius.

Astronautai prisijungs prie jau ten esančios NASA astronautės Kathleen Rubins (Keitlin Rubins), Japonijos kosmoso agentūros astronauto Takuya Onishi (Takujos Onišio) ir Rusijos kosmonauto Anatolijaus Ivanišino. Pastarieji į Žemę turėtų grįžti spalio 30 dieną.

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ savo pranešime nurodė, kad paleidimas buvo sėkmingas ir kad trys astronautai turėtų atvykti į kosminę stotį penktadienį 9 val. 59 min Grinvičo (12 val. 59 min. Lietuvos) laiku.

49 metų Sh. Kimbrough, kuris praleido mažiau nei 16 dienų kosmose per vienintelį savo skrydį JAV erdvėlaiviu „Endeavour“, vadovaus šiai TKS 50-ajai ekspedicijai.

„Visas sistemas paleisti! 24 valandos iki „Sojuz MC-02“ 49/50 ekspedicijos pradžios!“, – antradienį savo „Twiter“ paskyroje parašė Sh. Kimbrough, trijų vaikų tėvas, tarnavęs sraigtasparnio pilotu per Persijos įlankos karą 1990–1991 metais.

„Roskosmos“ borto inžinierius A. Borisenka kosmose praleido 164 dienas per savo pirmąją misiją 2011 metais, o S. Ryžikovas į kosmosą pakilo pirmąkart.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas

zenonas portretas
"Demonstruoja taiką, antraip skristų du amerikonai ir 1 rusas. Amerikonai Jais pasitiki..

nigga

nigga portretas
Tai kaip cia pacios paciausios salies astronautas skrenda kartu su vatnykais ju suridijusia raketa? Nesueina galai man
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių