Rusijoje dalyvaujant NASA bus imituojamas skrydis į Mėnulį

  • Teksto dydis:

Rusijos, Baltarusijos ir JAV atstovai, iš kurių vienas galimai turi lietuviškų šaknų, ateinantį mėnesį pradės bendrą eksperimentą, imituojantį keturių mėnesių trukmės skrydį į Mėnulį, trečiadienį pranešė projekto „Sirius 19“ pareigūnas.

„Projekto startas numatytas kovo 19 dieną“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė „Sirius 19“ direktoriaus pavaduotojas Markas Belakovskis.

Eksperimentas vyks Maskvoje veikiančio Medicinos ir biologijos problemų instituto (IMBP) Antžeminių eksperimentų komplekse.

Pasak M. Belakovskio, šiuo metu institutas ruošiasi ilgalaikės astronautų izoliacijos projektui „Sirius 19“, organizuojamam kartu su JAV kosmoso agentūros NASA Žmonių tyrimo programa (HRP).

„Šis keturių mėnesių eksperimentas imituoja šešių žmonių įgulos skrydį iki Mėnulio, jo apskriejimą, nusileidimo vietos paieškas, keturių įgulos narių nusileidimą operacijoms (Mėnulio) paviršiuje atlikti, darbą Mėnulio orbitoje (ruošiantis) priimti krovininius erdvėlaivius ir per atstumą valdant mėnuleigį... taip pat vėlesnį grįžimą į Žemę“, – aiškino projekto pareigūnas.

Pasak jo, pagrindinės ir atsarginės įgulos nariai – rusai Jevgenijus Tarelkinas, Polina Kuznecova, Anastasija Stepanova, Darja Židova, Artiomas Kniazevas, Dmitrijus Glukich, Stefanija Fediai, baltarusis Danijilas Dubaris, taip pat galimai lietuvių kilmės amerikietis Reinholdas Povilaitis – jau pradėjo parengiamuosius tyrimus ir treniruotes. Artimiausiu laiku į kompleksą turėtų atvykti dar vienas amerikietis – Allenas Mirkadyrovas.

Pareigūnai nurodė, kad šiame projekte dalyvauja daugiau kaip 10 šalių, įskaitant Rusiją, JAV ir Vokietiją, kosmoso pramonės įmonių specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia būs kaip

Čia būs kaip  portretas
prie Brėžnevo politbiuras kėdėse lingavo ir imitavo lėkimą link komunizmo ir Amerikos aplenkimo...:))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių