Rusija po patirtos avarijos sėkmingai paleido raketą „Proton-M“

  • Teksto dydis:

Rusija sekmadienį sėkmingai paleido raketą „Proton-M“ su palydovu, kuri yra pirmoji, paleista nuo gegužės mėnesį įvykusio incidento, kai rusų raketa netrukus po starto nukrito.

„Proton-M“ pakilo numatytu laiku, 0 val. 23 min. (šeštadienį 23 val. 23 min. Lietuvos laiku), iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane ir iškėlė į orbitą Rusijos ryšių palydovą, sakoma Rusijos kosmoso agentūros pareiškime.

„9 val. 26 min. Maskvos (8 val. 26 min. Lietuvos) laiku palydovas atsiskyrė nuo nuo viršutinės pakopos ... „Briz-M“ ir pasiekė numatytą orbitą“, – pranešė „Roskosmos“.

Rusija buvo sustabdžiusi raketų „Proton-M“ leidimą, kai viena tokia raketa su vienu pažangiausių rusų ryšių palydovų nukrito mažiau nei 10 minučių po starto šių metų gegužės 16 dieną. Raketa sudegė viršutiniuose atmosferos sluoksniuose.

Patobulinta „Proton“ patyrė virtinę problemų, kurios kėlė grėsmę Rusijos, kaip patikimos ir kainų prasme racionalios alternatyvos JAV ir Europos raketoms, reputacijai.

Anksčiau „Proton-M“ leidimas buvo sustabdytas 2013 metų liepą, kai viena raketa nukrito į Žemę su trimis rusų gamybos navigacijos palydovais „Glonass“.


Šiame straipsnyje: RusijapalydovasKosmosas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių