„Roskosmos“ vadovas: Rusija ir JAV ruošiasi skrydžiams į Mėnulį

  • Teksto dydis:

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ ir JAV NASA pradėjo rengti įgulas, turėsiančias dirbti ekstremaliomis sąlygomis Mėnulio orbitoje, šeštadienį pranešė „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

Moldovoje viešintis D. Rogozinas nurodė, kad Rusija ir JAV jau pradėjo keisti su šiais planais susijusius Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) atliekamus eksperimentus.

„Šiuo metu visus eksperimentus perorientuojame, kad sukurtume technologijų ir parengtume įgulą darbui kur kas mažesnio komforto sąlygomis. Tai yra, kai erdvėlaivis rytoj neatskris ir neatgabens vandens“, – aiškino „Roskosmos“ vadovas.

„Neduok Dieve, jeigu erdvėlaivyje kas nors susirgtų arba sugestų koks nors aparatas. Viskas turi būti regeneruojama – kad būtų galima trimačiu spausdintuvu pagaminti bet kokį aparatą. Jeigu kažkas sugedo – iškart pataisyti. Platus robotų, androidų technikos taikymas. Tai didžiulis kelias, (bet) jau pradėjome juo eiti“, – teigė D. Rogozinas.

D. Rogozinas taip pat pajuokavo, kad Rusijos kosmonautai patikrins, ar amerikiečiai praeitame šimtmetyje tikrai buvo išsilaipinę Mėnulyje.

„Jie sako, kad buvo – mes patikrinsim“, – sakė jis.

D. Rogozinas pažymėjo, kad per skrydžius į Mėnulį gali iškilti naujo pobūdžio pavojų.

„Viena yra palaikyti stotį su žmonėmis 400 km aukštyje, o visai kas kita – 400 tūkst. km aukštyje, tai yra, tūkstantį kartų toliau. Kuriame transporto sistemą skrydžiams į Mėnulį. Ne vien nuskristi – įskrieti į orbitą aplink Mėnulį, dirbti jo paviršiuje. Tai yra, (bus sukurtas) nusileidimo aparatas, kad jis galėtų ne vien nusileisti, bet ir pakilti“, – sakė jis.

„Siekiant sukurti ne (nuolat) gyvenimą, o lankomą bazę Mėnulyje, reikia įsikasti į gruntą, siekiant (pašalinti) spinduliuotės ir meteoritų grėsmes... Nė viena šalis, net ir pati turtingiausia, viena šito nepadarys“, – teigė „Roskosmos“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bob

bob portretas
Nejaugi rogozinas jau pagamoino batutus ,galincius ruskelius i menuli nuskraidinti:))))

kazin

kazin portretas
ar apsimoka isleisti tiek lesu juk ten ateiviu bazes ir technika nepalyginama su zmonijos nebent sutare mazint zmoniu skaiciu kas ir daroma visais budais hitleris atvirai naikino o oligarchai susivienije /dirba/ gudriau be reklamos /terorizmo/ priedanga....

.....

..... portretas
Galiu lažintis ,kad pirmas pedofilas ir narkomanas buvo amerikonas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių