Prasidėjo mokslo ir technologijų lyderio CERN stovykla IT entuziastams

  • Teksto dydis:

Pirmadienį šimtui IT entuziastų prasidėjo įtemptas metas – Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) pradėti su Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacija (CERN) organizuojam intensyvūs IT mokymai CERN SPRING CAMPUS’16.

Kaip rašoma pranešime spaudai, balandžio 18–21 dienomis vyksiančioje stovykloje netruks pažangiausių mokslinių tyrimų pristatymų, praktinių užduočių, taip pat tai taps puikia terpe jos dalyviams užmegzti naudingų pažinčių.

„Po šios stovyklos būsite dar labiau užtikrinti savo IT žiniomis, įgysite daug vertingos ir įkvepiančios patirties. Šiuo metu išgyvename tikrą IT revoliucija, atsivėrė galybė naujų šios srities galimybių, kilo daug naujų iššūkių. Neabejoju, CERN – viena puikiausių vietų stebėti šią revoliuciją ir prisidėti prie jos įgyvendinimo“, – stovyklos atidarymo metu sakė VGTU mokslo prorektorius Antanas Čenys.

Praėjusiais metais sulaukusi didžiulio pasisekimo Lisabonoje ir Dubnos branduolinių tyrimų centre, vyresniųjų kursų IT studentams ir kitiems šios srities entuziastams skirta stovykla į Lietuvą atkeliauja pirmąjį kartą.

Šį pirmadienį šimtas atrinktų labiausiai motyvuotų IT entuziastų pradeda dalyvauti keturių dienų mokymuose, kuriuose bus aptariamos tokios karštos temos kaip „Nulaužiant kodą iš kosmoso“, „Tinklo karai: Hakatonas“, „Šiuolaikinė JavaScript kalba“, „Duomenų gavimas iš tinklo, įžanga į tinklo valymą“, „Tinklo karai 2016: dirbtinio intelekto žaidimų kodavimo varžybos“ ir daugelis kitų. Mokymus dalyviams ves 13 CERN profesionalų, kurie pristatys ICT, kompiuterijos, didžiųjų duomenų analizės naujoves, kartu atliks praktines užduotis.

CERN SPRING CAMPUS’16 atidarymo metu vienas iš stovyklos lektorių Derekas Mathiesonas savo būsimus studentus plačiau supažindino su CERN veikla, pasiekimais, filosofija. Šveicarijoje, netoli Ženevos, įsikūrusiame CERN centre veikia didžiausia pasaulyje dalelių fizikos laboratorija, čia įrengtas didžiausias pasaulyje hadronų greitintuvas. CERN yra interneto technologijų pionieriai – būtent čia buvo sukurtas internetas. CERN neseniai tapo vienu didžiausių paskirstytų paskirstytų skaičiavimų vystymo centru – pradėjo projektą „Enabling Grids for E-science“.

Glaudus, pastaraisiais metais dar labiau suintensyvėjęs šalies bendradarbiavimas su CERN leidžia susipažinti su naujausiais mokslo pasiekimais ir tampa puikia galimybe Lietuvos mokslui, verslui, specialistams įsiveržti į tarptautinę rinką.


Šiame straipsnyje: mokslasCERNITtechnologijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių