Pradeda aiškėti apie „Windows 10″: bus erzinančių dalykų

  • Teksto dydis:

Kai "Microsoft" pranešė, kad "Windows 7/8.1" sistemų naudotojai galės nemokamai atsinaujinti iki "Windows 10", nemažai ekspertų garsiai klausė: o kaip kompanija planuoja uždirbti ir, apskritai, kaip bus gaunami pinigai iš faktiškai nemokamos operacinės sistemos?

Panašu, kad pirmasis atsakymas į šį klausimą jau rastas. Paaiškėjo, kad "Windows 10" esantis pasjansų rinkinys „Microsoft Solitaire Collection“ rodys reklamą, rašo puslapis The Independent.

Tie vartotojai, kurie negali pakęsti reklamų, turės galimybę susimokėti. "Microsoft" siūlys kelis prenumeratos variantus – mėnesinį arba metinį.

Ekspertai pastebi, kad naujasis „Microsoft Solitaire Collection“ labiau skirtas mobilioms platformoms, kuriose taip pat dažnai naudojama reklama ir galimybė jos atsisakyti susimokant. Antra vertus, toks žingsnis gana logiškas, kadangi "Windows 10" bus naudojama daugybėje tiek stacionarių, tiek mobilių įrenginių.

Kai kurie vartotojai jau dabar klausia: o kas bus toliau? Operacinė sistema ir daugybė DLC su papildomomis opcijomis? Kontekstinė reklama „Pagalbos“ skyriuose ir Vedlyje? Dar kiti siūlo kompanijai "Microsoft" rinkti pinigus naujai operacinei sistemai per Kickstarter, o vėliau pardavinėti prieigą per „Steam Early Access“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių