Piratiniai muzikos atsisiuntimai vis mažėja: to „kaltininkai“ aiškūs

  • Teksto dydis:

Niekam nėra paslaptis, jog atlikėjai ir muzikos kūrinių autoriai niurzga dėl servisų kaip „Spotify“ ar „Pandora“, kur sumokėjus mėnesinį mokestį galima klausytis muzikos, tačiau pridėjus ir video įrašų portalą „YouTube“, visi trys jie smarkiai mažina piratavimą muzikos industrijoje.

Nors šie skaičiai, žinoma, nėra nurodomi pasauliniu mastu, tačiau norvegai 2008 metais nelegaliai atsisiuntė apie 1.2 milijardus muzikos įrašų. Tuo tarpu praėjusiais metais, prabėgus keturiems metams, šis skaičius sumažėjo drastiškai vos iki 210 milijonų dainų parsisiuntimų.

Visai kita situacija yra su mokamos televizijos laidomis bei filmais. Šių pažiūrėti nemokamai arab su mažu mokesčiu, išskyrus retus atvejus, negalima, taigi jų piratavimo mastai nemažėja taip greitai. 2008 metais norvegai parsisiuntė 125 milijonus filmų ir 135 milijonus TV laidų. Praėjusiais metais, žinoma, šie skaičiai mažėjo iki 65 mln. ir 55 mln. atitinkamai, bet to nepalyginsi su muzikos kūrinių piratavimo lygio mažėjimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Nu kam rašyti apie kažkokį piratavimą? Juk viskas nemokamai ir visiškai legaliai yra Youtube. Maža to ten įkelia ne kažkokie hakeriai, bet pačių atlikėjų atstovai. Tai kodėl Jūs mane piratu vadinate? Jeigu aš žiūriu per MTV, per Youtube, per LRT, per VEVO tai aš ne piratas, bet jei tą patį pažiūrėsiu kitame tinklapyje ar nuo savo desktopo tai jau piratas. Gal baikite tuos cirkus. Tos vadinamos žvaigždės kažkaip nepanašu kad skursta, o tos kurios skursta tai tokios ir žvaigždės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių