Pietų Korėjos robotas žengia pirmuosius žingsnius

  • Teksto dydis:

Didžiulis Pietų Korėjoje sukurtas valdomas robotas, kuris vaikšto kaip žmogus, bet eidamas drebina žemę, žengė pirmuosius žingsnius.

Pusantros tonos ir keturių metrų aukščio „Method-2“ Seulo priemiestyje suprojektavo vienas mokslinės fantastikos gerbėjas.

Nerangi, žmogų primenanti būtybė yra neįtikėtinai panaši į filme „Įsikūnijimas“ (Avatar) rodomus karinius robotus.

Toks robotas yra pirmasis pasaulyje. Antradienio popietę apie 30 inžinierių iš jį sukūrusios robotikos kompanijos „Hankook Mirae Technology“ įtemptai dirbo atlikdami pirmuosius bandymus.

„Šis išradimas yra pirmasis pasaulyje žmogaus valdomas dvikojis robotas, skirtas dirbti ypač pavojingose vietovėse, kuriose žmonės negali eiti (neapsaugoti)“, – sakė kompanijos vadovas Yang Jin-ho (Jang Džinho).

Roboto torso viduje sėdintis pilotas galūnėmis atlieka tam tikrus judesius ir „Method-2“, kurio metalinės rankos sveria po 130 kg, juos atkartoja.

Dvigubai už žmogų aukštesnis robotas yra toks sunkus, kad jam žengiant dreba žemė. Žingsnius lydi besisukančių motorų ūžimas.

Investavo milijonus eurų

Yang Jin-ho, kuris dar būdamas vaikas svajojo sukurti savo robotą, sakė, kad nuo 2014 metų į projektą investavo 242 mlrd. vonų (daugiau kaip 191 mln. eurų). Tokia suma reikalinga tam, kad „suteiktų gyvybę tam, kas atrodė įmanoma tik filmuose ir animaciniuose filmukuose“.

Roboto kūrimas buvo tikras išbandymas inžinieriams, kurių dauguma yra įžengę į ketvirtą dešimtį. Dėl precedento neturinčio jo dydžio jie neturėjo kuo remtis, sakė vienas neįvardytas inžinierius.

Kol kas nėra aišku, kaip bus panaudotas šis robotas. „Method-2“ greičiausiai bus naudojamas išbandant įvairias technologijas, kurios leis inžinieriams ateityje sukurti bet kokio dydžio ir tipo robotus.

„Spresti realias problemas“

Nors šis robotas žiniasklaidos dėmesį patraukė dėl savo dydžio, jo kūrėjai sakė, kad svarbiausias projekto pasiekimas yra išvystyta ir tobulinta technologija.

„Viskas, ką mes iki šiol išbandėme su šiuo robotu, gali būti pritaikyta sprendžiant realias problemas“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ sakė dizaineris Vitalijus Bulgarovas.

Jis anksčiau dalyvavo kuriant tokius filmus kaip „Transformeriai“ (Transformers), „Robotas policininkas“ (Robocop) ir „Terminatorius“ (Terminator).

Yang Jin-ho sakė, kad naujuoju kūriniu jau susidomėjo įvairių pramonės šakų atstovai: nuo gamybos ir statybų iki pramogų.

Jau sulaukta klausimų dėl jo galimo dislokavimo Demilitarizuotoje zonoje tarp abiejų Korėjų.

Tačiau elektros kabeliu pririštas ir dar ne visai tvirtai ant kojų stovintis robotas nėra baigtas. Pasak jo kūrėjų, dar reikia daug padirbėti – tobulinti roboto pusiausvyros ir maitinimo sistemas.

„Robotui šiuo metu yra vieneri metai, tad jis žengia kūdikio žingsnius“, – sakė Yang Jin-ho.

„Kaip ir žmogus, laisviau judėti jis galės po kelerių metų“, – pridūrė jis.

Jis nurodė, kad robotas prekybai bus paruoštas iki 2017 metų pabaigos ir kainuos apie 10 mlrd. vonų (apie 8 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Charlesedicy

Charlesedicy portretas
wh0cd98695 [url=http://lasix2.top/]continued[/url] [url=http://zithromax500.top/]zithromax[/url] [url=http://amoxicillin0.top/]amoxicillin[/url] [url=http://buysildenafil20.top/]buy sildenafil[/url] [url=http://yasmin2010.top/]yasmin ocella[/url] [url=http://furosemide0.top/]furosemide[/url] [url=http://buyallopurinol2012.top/]buy allopurinol[/url] [url=http://buyelocon-2016.gdn/]elocon[/url]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių