Peru urvuose aptikta tripirštė plaštaka kursto spėliones apie ateivius

  • Teksto dydis:

Per kasinėjimus Peru mieste Kuske buvo aptiktas keistas į tripirštės plaštakos kaulus panašus objektas. Tai ne pirmas panašus radinys tame regione – anksčiau buvo surasta ir pailga kaukolė. Nors skeptikai iš pradžių tik juokėsi iš radinį analizuojančių save nežemiškos gyvybės ekspertais laikančių mokslininkų, dabar jie buvo užčiaupti – ateivio ranka keliaus į JAV DNR analizei.

Jau vien pats faktas, kad nežemiškos gyvybės ekspertai ryžosi nepriklausomam mokslininkų įvertinimui patikėti tokį vertingą radinį, rodo, kad jie yra užtikrinti, kad rankos skeletas yra tikras. Tai yra, jie radinio nesuklastojo, kaip būna taip dažnai. Neretai pasitaiko, kad įvairūs žmonės klastoja nežemiškos gyvybės pėdsakus, siekdami populiarumo ir pinigų, tačiau tais atvejais jie tikrų mokslininkų neprisileidžia nė iš tolo – juk jie iš karto suvoktų apgaulę ir gipsiniams ar vaškiniams modeliams tektų keliauti į šiukšlinę.

Savamoksliai ateivių medžiotojai iš karto nustatė, kad tai yra arba didžiulio žmogaus arba ateivio plaštakos kaulai.

Šis neaiškios kilmės plaštakos fragmentas buvo aptiktas Kuske, viename Peru mieste. Nors tyrinėtojai nenori atskleisti konkrečios vietos, teigiama, kad kaulai buvo rasti viename iš vietovėje esančių požeminių urvų. Savamoksliai ateivių medžiotojai iš karto nustatė, kad tai yra arba didžiulio žmogaus arba ateivio plaštakos kaulai, tačiau vėliau buvo nuspręsta, kad radinyje yra per daug mažų kaulelių, kad ranka kada nors būtų priklausiusi žmogui.

Daktaras Edsonas Salazaras ėmėsi analizuoti radinį. Jis, beje, tokius radinius analizuoja dažnai, pateikdamas savo įžvalgas, kodėl liekanos būtinai priklausė nežemiškos gyvybės formoms. Mokslininkas darbo vietoje buvo nufilmuotas, aiškinantis, kaip atrodė ir veikė ranka. Žinoma, žmonės nėra tokie patiklūs kaip gali pasirodyti, todėl šis radinys ir jo analizė susilaukė nemažai pašaipų. Nepadėjo ir tvirtinimai, kad buvo atlikta analizė, kuri patvirtino, kad kaulai iš tiesų kažkada priklausė gyvam organizmui.

Visgi, ne vieno žmogaus nuostabai, buvo pareikšta, kad radinys bus išsiųstas į JAV radiometriniam datavimui ir DNR ekspertizei. Tai jau rimta. Nors, kol tai neįvyko, kol nepriklausoma ir rimta mokslo įstaiga nepatvirtino radinio autentiškumo, tikėti tokiais pažadais pagrindo mažai. Juolab, kad panašūs burbulai pučiami jau ne pirmą kartą, o vėliau subliūkšta kai nėra pateikiama jokių tikrų įrodymų. Kita vertus, ir žmonės panašiais pareiškimais tiki vis rečiau. Bet galbūt tai tik reiškia, kad, kai ateivių pėdsakai Žemėje bus rasti, mes tik dar labiau nustebsime?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių