„PayPal“ užsimojo sukurti tarpgalaktinę valiutą

Internetinių mokėjimų bendrovė „PayPal“ trečiadienio vakarą paskelbė iniciatyvą sukurti tarpgalaktinę valiutą, sakydama, kad laikas nuspręsti, kokiai pinigais atsiskaitinės keliautojai į kosmosą.

„Dabar mums atėjo laikas pradėti planuoti ateitį; ateitį, kurioje kalbame ne vien apie pasaulinius mokėjimus, - sakė “PayPal„ prezidentas Davidas Marcusas (Deividas Markusas). - Plečiame savo viziją iš Žemės į kosmosą.“

„PayPal“ Galaktikos iniciatyva bus oficialiai pristatyta ketvirtadienį JAV Nežemiško intelekto paieškų programos (SETI) instituto būstinėje Silicio slėnio miestelyje Mountin Vju. Šiame renginyje turėtų dalyvauti garsi protingų nežemiškų būtybių ieškotoja Jill Tarter (Džil Tarter) ir buvęs JAV astronautas Buzzas Aldrinas (Bazas Oldrinas).

Internetinių mokėjimų milžinės vadovaujamoje iniciatyvoje ketinama suburti suinteresuotas šalis, kurios planuoja rengti komercinius kosminius skrydžius, siekiant apsvarstyti galimybę sukurti finansų sistemą, kuri peržengtų mūsų planetos ribas.

„Pradedant (filmais) “Žvaigždžių kelias„ (Star Trek), baigiant (televizijos serialu) “Žvaigždžių kreiseris „Galaktika“ (Battlestar Galactica) - jie visi turi valiutą ir visi nutyli dėl fakto, kaip ji veikia„, - “PayPal" vyresnysis direktorius ryšiams Anujas Nayaras (Anudžas Najaras).

„Dabar esame pasiekė tašką, kai atrodo natūralu mokslininkams, vyriausybėms ir visiems kitiems pradėti tai vertinti rimtai“, - pridūrė jis.

Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) gyvenantiems astronautams irgi tenka apmokėti sąskaitas, net jeigu jie tik perka skaitmenines knygas arba muziką, būdami orbitoje, argumentavo D.Marcusas.

„Manau, jog jeigu mums iš tikrųjų pavyktų rasti būdų dirbti ir pramogauti kosmose, mes irgi norėtume ten būti - jūs ir aš“, - sakė J.Tarter, kurios darbas įkvėpė sukurti personažą 1997 metų filme „Kontaktas“ (Contact), suvaidintą aktorės Jodie Foster (Džodi Foster)'

„Neišvengiama, kad tam prireiks kokios nors valiutos“, - pridūrė ji.

Bendrovės, tokios kaip „Virgin Galactic“ ir „Space X“, jau planuoja pradėti kosmoso turizmą artimiausioje ateityje, o kai turistai paliks Žemę, jiems reikės kelionpinigių, aiškina „PayPal“.

Planuojama, kad maždaug po trejų metų į orbitą turėtų būti iškeltas pirmasis kosminis viešbutis, todėl tikėtina, kad jo svečiams gali tekti duoti arbatpinigių darbuotojams ir apmokėti už paslaugas.

„Pradedame planuoti apgyvendinti kitas planetas, tačiau dar reikia pagalvoti apie tokio gyvenimo praktinius aspektus“, - pastebėjo D.Marcusas.

„PayPal“, kuriai šį mėnesį sukanka 15 metų, buvo įkurta su vizija, kad ši mokėjimų sistema taps savotiška pasauline valiuta, todėl bendrovės gimtadienį būtų visiškai tinkama paminėti žvelgiant į žvaigždes, jos viceprezidentas pasaulinių pardavimų reikalams Hillas Fergusonas (Hilas Fergiusonas) sakė naujienų agentūrai AFP.

„Iš pradžių juoksitės ir galvosite, kad tai beprotiška, - pridūrė H.Fergusonas. - Tačiau kosminės kelionės ir mintys apie kosmoso komercializaciją yra daug artimesnės, negu daugelis žmonių galėtų pagalvoti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkai

cirkai portretas
kai pasidomi, tai kiek Pasaulyje bereikalingu dalyku kuriama... nuo valiutu, robotu iki kosmoso.........Kam visa tai????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių