Pagalbininkas namuose: kaip išsirinkti dulkių siurblį?

  • Teksto dydis:

Dulkių siurblį namie turi praktiškai kiekvienas, nes be jo sunku įsivaizduoti lengvą švaros palaikymą. Atrodytų, kokybiškas dulkių siurblys turėtų pasižymėti tik atitinkama siurbimo jėga ir kokybe. Tačiau šiuolaikiški dulkių siurbliai turi kur kas daugiau naudingų funkcijų ir savybių. 

Varle.lt buitinės technikos specialistai pataria, kaip protingai išsirinkti dulkių siurblį namams.

Pagrindiniai dulkių siurblių tipai

Ekonomiškumo prasme dulkių siurbliai be maišelio yra praktiškesnis pasirinkimas. Jų eksploatavimas, kuomet nereikia keisti filtrų, nelemia jokių išlaidų. Baigus naudoti dulkių siurblį tereikia ištuštinti konteinerį. Dulkių siurblių su maišeliais atveju reikia pirkti maišelius. Žinoma, tai nėra blogiausia situacija, nes popieriniai maišeliai nėra brangūs. Be to, pagrindiniai dulkių siurblių gamintojai į komplektaciją prideda vienkartinius maišelius.

Dulkių siurbimo būdas yra vienas kriterijų, leidžiančių suskirstyti šiuos įrenginius į kelis tipus.

Dulkių siurbliai su maišeliu

Paprasčiausi ir pigiausi dulkių siurbliai. Nešvarumai surenkami specialiame maišelyje. Tokių dulkių siurblių gamintojai čia taiko du skirtingus sprendimus. Maišeliai gali būti:

* Popieriniai (vienkartiniai)

* Medžiaginiai (vienkartiniai medžiaginiai ir daugkartiniai – iškratomi medžiaginiai). Varle.lt buitinės technikos specialistai pabrėžia, kad vienkartiniai medžiaginiai dulkių siurblių maišeliai yra geresnis sprendimas nei popieriniai todėl, kad pasižymi efektyvesniu dulkių sulaikymu.

Dulkių siurbliai be maišelio (cikloniniai)

Kaip nurodo pats pavadinimas, šio tipo dulkių siurbliai neturi maišelio. Visi nešvarumai patenka į plastmasinį konteinerį. Tokio dulkių siurblio veikimas yra paremtas ciklonine sistema.

Dulkių siurbliai su vandens filtru

Dulkių siurblių su vandens filtru veikimas labai primena įrenginių be maišelio veikimo principą. Įsiurbtas oras patenka į vamzdį su vandeniu, kur sumirkytas purvas atsiskiria nuo oro. Nešvarumų likučius sulaiko filtras, kuris visą purvą, dulkes ir nešvarumus nusodina vandenyje.

Gamintojai siūlo dvi pagrindines dulkių siurblių su vandens filtru rūšis:

* Dulkių siurbliai su vandens filtru, kurie tik siurbia į vandenį.

* Plaunantys dulkių siurbliai. Tokie įrenginiai ne tik siurbia į vandenį, bet taip pat turi plovimo funkciją.

Pramoninis dulkių siurblys

Specializuotas ir pažangus įrenginys, kuris yra pritaikytas darbui sudėtingomis sąlygomis, kenksmingų nešvarumų (įvairių dulkių ar kitų netipinių atliekų) surinkimui.

Akumuliatorinis dulkių siurblys

Tai nedideli dulkių siurbliai, kurie puikiai tinka valyti sunkiai pasiekiamus paviršius.

Automatinis dulkių siurblys – robotas

Nors kol kas dauguma žmonių tokį įrenginį traktuoja kaip savitą įdomybę, dulkių siurblys – robotas tampa vis populiaresniu įrenginiu. Pažangios sistemos dėka šis įrenginys be žmogaus intervencijos pašalina bet kokius nešvarumus.

Dulkių siurblių tipai: privalumai ir trūkumai

Naudojimosi dulkių siurbliu efektyvumui įtakos turi keli aspektai:

Energijos efektyvumas – tai energijos sąnaudų santykis su dulkių siurblio dulkių surinkimo geba. Parametras žymimas raidėmis: nuo A (reiškia didžiausią energijos efektyvumą) iki G (reiškia mažiausią energijos efektyvumą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių