Paaiškėjo, kas šiemet tapo geriausiu pasaulio mokytoju

  • Teksto dydis:

Matematikos ir fizikos mokytojas iš tolimo Kenijos Lūžių slėnio kaimo buvo pripažintas 2019-ųjų geriausiu pasaulio mokytoju ir laimėjo milijono dolerių (apie 880 tūkst. eurų) prizą, pranešė konkurso organizatoriai.

Peteris Tabichis (Peteris Tabičis), 80 proc. savo atlyginimo paaukojantis vargšams, atsiėmė prizą šeštadienį Dubajuje vykusioje ceremonijoje.

„Kiekvieną dieną Afrikoje verčiame naują puslapį, naują skyrių. (...) Šis apdovanojimas nėra mano, bet visų šio žemyno jaunų žmonių pripažinimas. Esu čia tik dėl to, ką pasiekė mano mokiniai“, – sakė P. Tabichi.

„Šis apdovanojimas suteikia jiems galimybę. Jis praneša pasauliui, kad jie gali padaryti bet ką“, – teigė jis.

Mokytojas iš Kenijos apdovanojimą laimėjo nurungęs devynis kitus pedagogus, besivaržiusius konkurso finale.

Konkursą surengęs Dubajuje įsikūręs „Varkey“ fondas pabrėžė P. Tabichio „atsidavimą, sunkų darbą ir aistringą tikėjimą savo studentų gebėjimais“.

Anot fondo, tai leido jo skurdžiai kaimiškai mokyklai tapti viena geriausių Kenijos ugdymo įstaigų nacionaliniuose mokslo konkursuose.

Maždaug 95 proc. mokyklos, kur moko P. Tabichis, mokinių yra kilę iš skurdžių šeimų, o trečdalis jų yra našlaičiai arba turi tik vieną tėvą.

Kai kuriems mokiniams iki mokyklos tenka eiti septynis kilometrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar gaves milijona ,,,geriausias ,,,

dabar  gaves  milijona  ,,,geriausias  ,,, portretas
mokytojas nusipirks nauja ,,,treninga,,, ir eis mokyt turtuoliu vaikus.....

oi

oi portretas
koks dziaugsmas,vieni lobsta ubagu saskaita,o del 'gerumo' numeta 'kaula',ir nori kad vargsai su vargssais dalintusi, o jie net minties tokios neturi dalintis,nors jiems turtus sukrauna ubagai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių