„Nokia“ atgaivino legendinį 3310 modelio telefoną

  • Teksto dydis:

„Nokia“ prekės ženklo telefonus pagal licencinį susitarimą gaminsiantis suomių startuolis „HMD Global“ sekmadienį Barselonoje pristatė atnaujintą legendinio 3310 modelio telefoną, kurio gamyba buvo nutraukta prieš daugiau nei dešimtmetį.

Skirtingai nuo savo „storulio“ pirmtako, gerokai aptakesnis naujasis „Nokia 3310“ leis naršyti internete. Tačiau jame rasime legendinį žaidimą „Gyvatėlė“ ir išskirtines skambučio melodijas, sakė „HMD Global“ vadovas Arto Nummela (Artas Numela).

„Šis telefonas leis jums kalbėti 22 valandas, o tai yra dešimt kartų ilgiau nei originalas“, – Pasaulinio mobiliųjų technologijų kongreso išvakarėse surengto pristatymo metu sakė jis.

Legendinis „Nokia 3310“ rinkai buvo pristatytas 2000 metais, ir visame pasaulyje buvo parduota beveik 120 mln. šio modelio telefonų. Tačiau 2005 metais jo gamyba buvo nutraukta po to, kai jis tapo vienu iš perkamiausių mobiliųjų telefonų pasaulyje.

Analitikai sako, kad šio modelio atgaivinimas yra gudrus „HMD Global“ žingsnis siekiant prikelti „Nokia“ prekės ženklą.

„HMD Global“ pristatė tris naujus išmaniuosius ir legenda tapusį telefoną. Tai yra būdas sukurti tą gero vardo aureolę aplink kitus modelius atnaujint kalbas apie „Nokia“ prekės ženklą“, – sakė mobiliojo ryšio rinkos analitikas Thomasas Hussonas (Tomas Husonas).

Be 3310, „HMD Global“ rinkai pristatė tris naujus išmaniuosius telefonus – „Nokia 3“, „Nokia 5“ ir „Nokia 6“. Pastarojo modelio telefonais jau prekiaujama Kinijoje, o dabar juo ketinama prekiauti visame pasaulyje.

„Nokia“ buvo didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja nuo 1998 iki 2011 metų, tačiau vėliau ją aplenkė „Samsung“, nes suomių bendrovė nesugebėjo laiku prisitaikyti prie rinkos pokyčių ir išmaniųjų telefonų atsiradimo.

„Nokia“ 2014 pardavė savo mobiliųjų telefonų gamybos verslą „Microsoft“. Pernai „HMD Global“ nupirko „Microsoft Mobile“ verslą ir įsigijo teisę naudoti „Nokia“ prekės ženklą. Pagal licencinį susitarimą, „Nokia“ gaus tam tikrą sumą nuo kiekvieno „Nokia“ telefono ar kito mobiliojo įrenginio pardavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių