Neįmanomas variklis sėkmingai veikia kosmose

Pranešama, kad kinų mokslininkai sėkmingai išbandė darbinį neįmanomojo EmDrive variantą kosminiame aparate „Tiangong-2“. Variklio veikimo principo mokslo bendruomenė kol kas negali paaiškinti.

Kinijos kosmoso technologijų akademijos ekspertai Pekine vykusioje spaudos konferencijoje paskelbė sėkmingai išbandę darbinį degalų nenaudojančio variklio pavyzdį. Eksperimentas buvo vykdomas kosminiame laive „Tiangong-2“. Ateityje Kinijos ekspertai nori panaudoti EmDrive koncepciją kosminiuose palydovuose.

Kinijos vyriausybė neįmanomo variklio kūrimą finansuoja nuo 2010 metų. Per šį laiką buvo sukurtos kelios versijos, kurias galima būtų išbandyti nesvarumo būsenoje. Bandymuose buvo detaliai išnagrinėti įvairūs EmDrive aspektai. Ir dabar, pasak Kinijos ekspertų, gauti įtikinami duomenys, kad variklis išties veikia, kurdamas nedidelę trauką.

Atrodo kaip kibiras

Iš šono EmDrive atrodo nepretenzingai ir primena ant šono paguldytą kibirą. Variklį sudaro magnetronas ir rezonatorius. Pats koncepcijos autorius Rogeris Shawyeris aiškina, kad magnetronas generuoja mikrobangas ir jų energija kaupiasi rezonatoriuje. O elektromagnetinių svyravimų stovinčioji banga specialios formos uždaroje erdvėje generuoja trauką.

Neįmanomu variklis vadinamas dėl to, kad čia nenaudojamas darbinis kūnas: tad EmDrive pažeidžiamas impulso tvermės dėsnis. Anksčiau buvo pranešama, kad variklis geba sukurti 1,2 mN trauką iš 1 kW galios.

Verta paminėti, kad ne taip seniai publikuotą medžiagą, demonstruojančią sėkmingą EmDrive veikimą, fizikai stengėsi paaiškinti eksperimento vykdymo klaidomis. O štai optimistai jau pareiškė, kad EmDrive pagrindu sukurtos jėgainės ateityje gali padėti žmonėms užkariauti kosmoso gelmes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o tai stebūklas , magnetai be didelių išradimų gali gaminti elektrą , arba su mažomis elektros sanaudomis asinchroninis motoras

tik

tik portretas
1 faktas kad kinai prades pirmauti aplenkdama jav rusus ir kt. nes tai darbsti tauta ir kolkas dar neagresyvi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių