Naujasis „iPhone 7“: revoliucija ar evoliucija?

  • Teksto dydis:

„iPhone 7“ buvo pristatytas kaip revoliucija: geriausias „Apple“ išmanusis telefonas, turintis geriausią kamerą, ekraną ir t.t. Tačiau verta išsiaiškinti, kad šis „septintukas“ iš tikrųjų: visiškai naujas modelis ar pagerinta „iPhone 6/6s“ versija?

Dizainas – tas pats jau trečią kartą 

Telefono dizainas praktiškai nepakito: forma, korpuso matmenys ir storis tokie pat kaip praėjusių metų „iPhone 6s“. Dizaino aptarimo dalį vertėtų pavadinti „atgal prie juodos“. Juodasis „iPhone 5“ rinkoje egzistavo labai neilgai ir štai dabar mes turime iškart du naujus juodus modelius: matinį ir blizgų „juodą oniksą“. Sidabrinis, auksinis ir rausvo aukso „iPhone 7“ mažai kuo skiriasi nuo „iPhone 6/6s“, todėl ir kalbėti čia nelabai yra apie ką. Tačiau juodi modeliai atrodo visiškai kitaip ir jų nesupainiosi su jokiais kitais.

Aplink „iPhone 7“ kameros objektyvą dabar yra elegantiškas apvadas, kurio dėka nesikaupia dulkės. „Septintuko“ kameros objektyvas tapo didesnis – tiek skersmens, tiek aukščio požiūriais. Tam, kad šį trūkumą paverstų privalumu, dizaineriai padarė objektyvą tokį, kuris tarsi primintų tikros kameros objektyvą. Tokiu būdu vienu metu nušauti iškart du zuikiai. Visų pirma, tai stilinga ir efektinga. Antra, kituose modeliuose siekiant pagerinti kameros charakteristikas yra galimybė dar labiau padidinti objektyvą ir tai neatrodys bjauriai.

Prie dizaino ypatybių galima būtų priskirti korpuso hermetiškumą. Telefonas gavo IP 67 klasės apsaugą, kuri reiškia aukščiausio lygio atsparumą dulkėms ir kitoms smulkioms dalelytėms ir aukštą atsparumo vandeniui lygį. Tai visai nereiškia, kad su „iPhone 7“ paplaukiosime ar pafilmuosime po vandeniu, tačiau numesti telefoną į vandenį ir tučtuojau ištraukti, dabar visai nereiškia amžiams atsisveikinti su brangiu daiktu.

Paskutinis ypatumas, kuris siejasi su dizainu – tai, dėl ko tikriausiai ginčijasi visi. Vieni sumišę, kiti abejingi, treti nusprendė visai boikotuoti naująjį „iPhone“. 3,5 mm garso jungtis, kurios dabar nėra. Į komplektaciją įeinančios „EarPods“ dabar turi „Lightning“ jungtį, t.y. ausinės tinka tik „iPhone“ telefonams. Norite prijungti prie „septintuko“ ausines su senu geru kištuku? Prašom – dėžutėje yra „Lightning“ ir „audio jack“ jungčių suderintuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių