Mokslininkai tvirtina, kad švara ir higiena gali prastai baigtis

  • Teksto dydis:

Besaikis rūpinimasis švara bei higiena gali būti susijęs su didesne demencijos rizika, perspėja mokslininkai.

Tyrimo metu pastebėtas konkrečios valstybės švaros ir tvarkos bei Alzheimerio liga sergančiųjų žmonių skaičiaus ryšys, skelbia „The Daily Mail“ ir delfi.lt. 

Šalyse, galinčiose savo gyventojams užtikrinti geresnes sanitarines sąlygas, minėtąja liga sergančiųjų skaičius didesnis nei ten, kur gyvenimo sąlygos ne tokios sterilios. Tai reiškia, jog britai ir kitų išsivysčiusių šalių gyventojai net 10 proc. labiau rizikuoja senatvėje turėti tokių sveikatos problemų nei, pavyzdžiui, Kenijos ar Kambodžos žmonės.

Mokslininkai sako, jog skirtumą lemia vadinamoji higienos hipotezė. Ji skelbia, jog pernelyg švarus ir sterilus gyvenimo būdas išbalansuoja arba išlepina imuninę sistemą, todėl ji nebegali kovoti su dauguma bakterijų. Ji jau anksčiau susieta su vis agresyvėjančiomis alergijomis – pavyzdžiui, astma ir egzema.

Tyrimui vadovavusi Kembridžo universiteto mokslų daktarė Molly Fox sako: „Higienos hipotezė jau pripažinta. Dabar į su ja susijusių ligų sąrašą galime įtraukti ir Alzheimerį. Išsivysčiusios šalys turėtų atkreipti į tai dėmesį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ghaghagha

ghaghagha portretas
Jo, ir vėl statistika parauta iš britų. Kas per bandomi triušiai tie angliai. Čia kažkokia parodomoji šalelė britaninija.

oo

oo portretas
tai dabar vaiksčiokim kaip kokie nevalos

Kvailas straipsnis

Kvailas straipsnis portretas
Nuo kada britai tvarkingai gyventi pradėjo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių