„Microsoft“: mikroschemų defektą sutvarkantys atnaujinimai lėtina kompiuterius

  • Teksto dydis:

„Microsoft“ teigia, kad programinės įrangos atnaujinimai, skirti sutvarkyti kompiuterių mikroschemų defektus, gali pastebimai sulėtinti senesnius „Intel“ procesorius naudojančių kompiuterių veiklą, informuoja „Reuters“.

Be to, „Microsoft“ teigia, kad pasitaikė atvejų, kai įrašinėjant atnaujinimus į įrenginius su senesniais AMD procesoriais, kompiuteriai užstrigdavo.

Anksčiau šį mėnesį paaiškėjo, kad „Intel“, AMD ir ARM gaminamos mikroschemos pasižymėjo saugumo defektais, kurie paveikė iš esmės visus šiuolaikinius kompiuterius.

„Mes bei kitos kompanijos apie mikroschemų pažeidžiamumą sužinojome prieš kelis mėnesius bei iškart pradėjome kurti atnaujinimus“, – tinklaraštyje teigė „Microsoft“.

ARM skaičiuoja, kad apie 5 proc. iš 120 mlrd. mikroschemų, kurias kompanijos partneriai pardavė nuo 1991-ųjų, turi vadinamąjį „Spectre“ defektą. Tuo tarpu kito defekto „Meltdown“ paveiktų mikroschemų skaičius yra mažesnis.

AMD ir „Intel“ atsisakė atskleisti defektų paveiktų mikroschemų skaičių.

„Intel“ taip pat pridūrė, kad tipiniai namų ir verslo kompiuteriai dėl atnaujinimų neturėtų pastebimai sulėtėti atliekant paprastus veiksmus, pavyzdžiui, skaitant elektroninį paštą, rašant tekstus ar žiūrint nuotraukas.

AMD taip pat nesureikšmino mikroschemų defekto. Kompanija teigė, kad „Meltdown“ jos produkcijai nekelia jokio saugumo pavojaus, o „Spectre“ defektas gali būti ištaisytas atnaujinant programinę įrangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mlia

Mlia portretas
Stai kas vyksta su mano kompu,blyn kaip pradejo strigineti.Urodai bl

ne

ne portretas
tik suletina bet dargi uzblokavo windows prieima ir teko c diska perinstaliuoti taip kad tai savotiski iteisinti virusu gamintojai ir tuo palaikantys prekyba nors ne kiekvienas gali isigyti nauja kompa.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių