Lopifitas – dviratis, skatinantis vaikščioti

2014-aisiais pirmą kartą į Olandijos gatves išriedėjo naujai išrastas dviratis, iki šiol stebinantis įvairiausių dviračių mačiusius olandus, – lopifitas.

Ši transporto priemonė yra paspirtuko, elektrinio dviračio ir bėgimo takelio mišinys, o norint pajudėti iš vietos reikia jį ne minti, kaip įprastą dviratį, o eiti specialiu takeliu.

„Šis dviratis yra pranašesnis nei paprastas pasivaikščiojimas, nes juo galima įveikti ilgesnius nuotolius. Tai dviratis, todėl juda greičiau – iki 25 km per valandą. Be to, tai daug smagiau, nei eiti pėsčiomis“, – aiškina neįprastos transporto priemonės rinkodaros vadovas Robas van Ooijenas.

Pirmieji tokie dviračiai į gatves išriedėjo 2014-aisiais, o šiandien jie sėkmingai skinasi kelią tarptautinėje rinkoje – tokių dviračių sparčiai daugėja Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Pietų Amerikoje. Gamintojai prisipažįsta, kad jiems sunku patenkinti didžiulį šios transporto priemonės poreikį.

Lopifitu naudotis nėra labai sudėtinga – tereikia šiek tiek praktikos. Pasak atlikto tyrimo, 30 proc. pradedančiųjų iškart sėkmingai nuvažiuoja, 10-čiai procentų sunkiai pavyksta įvaldyti šią transporto priemonę, o likusiems 60-čiai proc. reikia kelių minučių prie jo priprasti.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.


Šiame straipsnyje: lopifitasdviratisišradimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rugile

Rugile portretas
Cia ne paspirtukas :) Atidziau paskaitykite . Nuostabi transporto priemone ypac kai reikia sugauti vaikucius lekiancius balansiniais dviratukais !

:)

:) portretas
Nieko nesuprantu, kur cia isradimas, pilni kioskai pardavineja paspirtukus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių