„LOGIN 2015“: pažintis su startuoliais bus atvira visiems

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais Lietuvos startuoliams pritraukus net 46 mln. eurų, šiemet jaunieji verslininkai vėl atsidurs po investuotojų padidinamuoju stiklu – trečią kartą vyksiančioje „LOGIN Startup Fair“ mugėje sieks pritraukti dar daugiau lėšų idėjų įgyvendinimui. Dvi dienas truksiančiame renginyje, kurį gegužės 7-8 dienomis organizuoja ilgametis LOGIN partneris VšĮ „Versli Lietuva“, netrūks pranešimų, pasaulį savo idėjomis bandančių užkariauti startuolių prisistatymų, verslo pristatymo konkursų, specialių kūrybinių dirbtuvių ir susitikimų su užsienio investuotojais. Pastarųjų šiemet tikimasi suorganizuoti bent 300, o startuolių mugė pirmą kartą pakvies lankytojus joje sudalyvauti nemokamai.

„Nemokama startuolių erdvė LOGIN priartina prie svarbiausio tikslo – būti atviru traukos centru visiems, nuo moksleivių ar studentų, kurie ne visad gali sau leisti įsigyti bilietą į konferenciją, iki pradedančiųjų ar stambių verslininkų, – sako progreso konferencijos LOGIN 2015 vadovė Ieva Dirvonskaitė. – Galime džiaugtis, kad Lietuvoje startuoliai nebėra naujas reiškinys, suprantamas tik mažai saujelei žmonių – tuo domisi vis daugiau jaunų žmonių, nuosavą verslą pradėti nevengia ir vyresni. Konferencijoje dalyvaujančių projektų ir lankytojų skaičius kiekvienais metais auga, o geografijos mastas plečiasi – sulaukiama dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Lenkijos“.

Renginį vainikuos dalyvių itin laukiamas verslo pristatymo konkursas „LOGIN Startup Pitch Challenge“, kur idėjas pristatys geriausi projektai. Čia praėjusiais metais triumfavo vienas sėkmingiausių Lietuvos startuolių – „Dragdis“, kuris 2013-aisiais metais sulaukė 200 tūkst. eurų investicijos iš „Practica Capital“ fondo.

„Pernai startuolių konferencijoje dalyvavo beveik dvigubai daugiau kompanijų nei užpernai, kai tokį renginį organizavome pirmą kartą. Augantis susidomėjimas startuoliais veda ir kokybiškesnių, potencialą prigyti globalioje rinkoje turinčių produktų kūrimo link. Todėl svarbiausia, kad kartu  didėja ir užsienio rizikos kapitalo fondų dėmesys Lietuvoje sukurtiems startuoliais. Dabar puikus metas jiems megzti ryšius su potencialiais partneriais ir vėliau laukti savo sėkmės valandos, – sako VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Pasak I. Dirvonskaitės, pradedančiųjų įmonių potencialas – milžiniškas, tereikia juos užvesti ant teisingo kelio, o suteikus galimybes prisistatyti rizikos kapitalo fondams, verslo akseleratoriams, būsimiems klientams ar potencialiems partneriams, galima didžiuotis projektais, kurie skamba pasauliniu mastu.

Pernai „LOGIN Startup Fair“ konferencija buvo itin sėkminga keturioms pradedančiosioms įmonėms – „weRobots“, „Aciety“ ir „Sems technologies“ po renginio pasirašė sutartis su investuotojais, o startuolis „Interacto“ buvo atrinktas į suomių akseleratoriaus „Startup Sauna“ programą. Renginyje iš viso dalyvavo 54 startuoliai, 7 verslo akseleratoriais, įvyko 229 iš anksto suplanuoti startuolių susitikimai su investuotojais iš 24 rizikos kapitalo fondų, tokių kaip „Wellington Partners“ ar „Intel Capital“, kurie jau yra investavę į lietuvių įkurtas kompanijas „Yplan“, „CGTrader“, vieno didžiausių Izraelio rizikos kapitalo fondų „Pitango“ ar „Balderton Capital“, didžiausiu Europos sąjungoje rizikos kapitalo fondu.

Registraciją lankytojams į nemokamus platformos „LOGIN Startup Fair“ renginius rasite čia . Registruotis galima iki kovo 23 d. (imtinai). Daugiau informacijos apie „LOGIN Startup Fair“ čia.

Didžiausia Baltijos šalyse progreso ir technologijų konferencija LOGIN vyks gegužės 7-8  dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių