Lietuvoje bus minima Saugesnio interneto diena

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvoje bus minima tarptautinė Saugesnio interneto diena. Šiais metais Saugesnio interneto dienai visame pasaulyje skirtas šūkis „Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!“ kviečia interneto naudotojus, ypač vaikus, atkreipti dėmesį į interneto turinį ir prisidėti prie saugesnio interneto kūrimo.

Saugesnio interneto diena minima daugiau nei 120 šalių visame pasaulyje. Praėjusiais metais daugiau nei 21 tūkst. mokyklų ir 19,5 milijono žmonių visame pasaulyje dalyvavo šios dienos organizuojamuose renginiuose ir veiklose, rašoma pranešime spaudai.

„Vaikų, besinaudojančių išmaniaisiais įrenginiais, amžius sparčiai jaunėja, o technologijų išmanymu dažnas paauglys lenkia vyresnės kartos atstovus. Gyvename su Z karta, kurią turime suprasti, vertinti ir sugebėti būti jos atstovams patarėjais vertybių, pagarbos, saugumo virtualioje erdvėje klausimais, ‒ sako Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos l. e. direktoriaus pavaduotojo pareigas Ieva Žilionienė. ‒ Kasmetinis Saugesnio interneto dienos minėjimas ‒ puiki proga kiekvienam pasikalbėti su savo vaikais apie virtualaus pasaulio teigiamas ir neigiamas puses, apie tokias jautrias ir aktualias temas, kaip pagarba kitam, nepakantumas patyčioms, gebėjimas identifikuoti žalingą turinį, žinojimas, kaip elgtis sudėtingose situacijose.“

Minint Saugesnio internetą dieną, vasario 6 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyks kasmetinis renginys vaikams „Viskas prasideda nuo MŪSŲ!“. Renginio metu mokiniai ir mokytojai dalyvaus tiesiogiai transliuojamoje paskaitoje, dalysis savo patirtimi virtualioje erdvėje ir dalyvaus įvairiose interaktyviose veiklose. Paskaitos „Kaip teisingai išnaudoti socialinius tinklus?!“ metu dalyviai galės sužinoti, kaip tinkamai naudotis socialiniais tinklais ir bendrame informacijos sraute matyti profesionalų sukurtą turinį. Renginio vedėjas Audrius Bružas pasidalins savo patirtimi internete, o pamokos vedėjas parodys, kaip galima socialiniuose tinkluose sužinoti daug naudingų dalykų, išmokti kalbų ar net pasivaikščioti po Marsą su marsaeigiu „Curiosity“. Paskaita bus verčiama į gestų kalbą. 

Saugesnio interneto projekto Lietuvoje vykdytojai organizuoja daugybę renginių šiai dienai paminėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių