Lengvesnio gyvenimo kodas: „Instaliuoti“

Gyvename amžiuje, kai beveik visos gyvenimo sritys telpa į delną,  tiksliau, išmanųjį telefoną jame. Pastarasis gali atstoti fotoaparatą ar kompiuterį, pagelbėti atliekant kasdienius darbus, ieškant naudingos informacijos, keliaujant, vairuojant ar sportuojant.

Štai sąrašas naudingų ir patogių naudoti programėlių, kurias parsisiuntę imsite stebėtis, kaip anksčiau išsiversdavote be jų.

Moteriški reikaliukai

Sutikite, tas mėnesio dienas žymėtis popieriniame kalendoriuke, kuris dažnai pasimeta, o paskui dar ir savarankiškai užsiimti matematika – ne itin patogu. Kur kas lengvesnis sprendimas – ciklą fiksuoti telefone. Sukurta gausybė moterų pamėgtų išmaniųjų programėlių, pavyzdžiui, "My Calendar", "Life", "Woman Log", kur tereikia pažymėti pirmąją ciklo dieną ir trukmę, o programėlė pati apskaičiuos ir nurodys vaisingas dienas, taip pat ir numatomą ateinančio ciklo pradžią. Kai kurios jų siūlo ir daugiau pagalbos siekiant "išgyventi būnant moterimi" – pavyzdžiui, programėlė "Clue" suteikia galimybę fiksuoti ne tik ciklą, bet ir jo metu patiriamus skausmus, besikeičiančią nuotaiką – taip paprasčiau pažinti save ir savo kūną. Kita išmanioji programėlė – "My Flo" pataria ir ką valgyti ar kokiu sportu užsiimti, kad savijauta būtų kuo geresnė.

"Instagram" divoms

Vienus talentu fotografuoti likimas apdovanojo dosniau negu kitus, tačiau net ir iš visai paprastos nuotraukos įspūdingą kadrą padaryti padės nuotraukų redagavimo programos. Gausybę mokamų ir nemokamų filtrų, įvairių efektų siūlo programėlė "ColorStory". Pagalba, be kurios sunkiai apsieina asmenukių mėgėjos – "Facetune". Nevertėtų įsijausti taip, kad nuotraukoje natūralių veido bruožų neliktų nė kvapo, bet padedamos šios programėlės galėsite tarsi grįžti laiko mašina į praeitį ir pasidaryti kruopštesnį makiažą – pavyzdžiui, išlyginti veido odą, nutrinti spuogelius ar pašviesinti neišsimiegojimo žymes paakiuose. O štai gamtos ar architektūros kadrams pagražinti šauniai tinka "Snapseed" – galite rinktis iš jau paruoštų filtrų ar savarankiškai reguliuoti spalvinių tonų kontrastą, ryškumą ir kitus aspektus, skiriančius gerai bei tobulai įamžintą akimirką.

Kad į "Instagram" jūsų keliamas nuotraukas pamatytų kuo daugiau vartotojų, išbandykite "Smarthash" – ši programėlė padės atsirinkti efektyviausias grotažymes, pateiks 100 populiariausių dienos grotažymių, taip pat nurodys komentarus, į kuriuos dar nespėjote atsakyti. Kita šauni programėlė mados mylėtojoms – "The Hunt". Čia rasite ne tik gausybę informacijos mados klausimais iš kitų vartotojų, bet taip pat ir lengviau surasite, kur įsigyti patikusius daiktus, pamatytus "Instagram" ar "Pinterest" – į pagalbą ateis kiti programėlės vartotojai.

Kas vakarienei?

Kai svečius norisi sužavėti kulinarijos šedevrais ar įprastą vakarą po darbo praskaidrinti dar neragautu patiekalu, nepamainomos didžiulės receptų duomenų bazės, siūlančios kur kas daugiau negu įprastos receptų knygos, tačiau telpančios tiesiog jūsų telefone. Pavyzdžiui, vos pradėjus naudotis "Yummly", išmanioji programėlė paklaus, ar turite alergijų, o galbūt laikotės specialios dietos, taip pat, ar turite nemėgstamų produktų, kaip vertinate savo talentus virtuvėje – esate pradedantysis, o gal patyręs ekspertas? Itin patogu, kad čia prie receptų galima pamatyti ne tik, kiek kalorijų turi patiekalo porcija, bet ir procentinę angliavandenių, riebalų, druskos, įvairių vitaminų dalį. Panašiu principu veikia ir pasaulį seilę varvinti trumpais maisto gaminimo filmukais privertusio puslapio "Tasty" programėlė – tik čia receptus matysite ne vien aprašytus, bet ir gaminimo eigą įamžinusius trumpus vaizdo filmukus. Norintiesiems numesti ar priaugti svorio padės "Lifesum" – naudodamiesi programėle registruokite, ką valgote, bei atsakingai planuokite tolesnę mitybą.

Aktyviam gyvenimui

Tikras vairuotojų atradimas – "Waze", kuri ne tik veikia kaip navigacija, bet ir parodo eismo spūstis realiu laiku, praverčia keliaujant nekasdieniais maršrutais. Tolimesnių kelionių mėgėjams tikru išsigelbėjimu tampa FLIO – ši programėlė siūlo detalią informaciją apie oro uostus – pateikia jų belaidžio interneto slaptažodžius, maisto kuponus, netgi nurodo patiekalų kainas! Čia galima rasti ir patarimų, ką nuveikti turint kelias laisvas valandas tarp skrydžių, kur pasikeisti ar išsigryninti pinigų, kuo užimti nuobodžiaujančius vaikus ar kaip geriausia vykti iki miesto centro.

Besidomintiesiems, kas vyksta pasaulyje, turėtų patikti "Flipboard" – ji leidžia sugrupuoti žinių srautą pagal jums aktualias temas, siūlo asmeniškai jums įdomius straipsnius. Sporto entuziastėms puikus sprendimas "Nike Training Club", kur galima rasti per 100 skirtingų treniruočių, aiškiai parodomų tiek audio-, tiek video- formatu. Originalus būdas gauti motyvacijos ir neužsisėdėti vietoje, įvairūs žingsniamačiai, pavyzdžiui "Stepz – Step Counter". Tokia programėlė leis pamatyti, kiek žingsnių nueinate per valandą, dieną ar savaitę, taip pat savo rezultatus palyginti su draugų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių