Kompiuterinių žaidimų gerbėjai pasižymi didesniu sumanumu

  • Teksto dydis:

Kompiuterinių žaidimų gerbėjai, šaudydami į priešus ar kovodami su pramanytomis būtybėmis, mažiausiai galvoja apie savo studijas ar darbą, bet Škotijos tyrėjas nustatė, kad tokių žaidimų žaidimas gali padėti jaunuoliams pagerinti bendravimo įgūdžius ir padidinti sumanumą, rašoma „Computers & Education“ žurnale.

Sumanumas ir komunikabilumas gali pasitarnauti ateityje renkantis profesiją ir ieškant darbo. „Darbdaviai nori, kad darbuotojas būtų atsakingas ir prisitaikytų prie įvairių situacijų“, – sako tyrimą parengęs Matthew Barras, nagrinėjantis kompiuterinių žaidimų kultūrą Glazgo universitete. 

M. Barras stebėjo, kaip 16 studentų įgūdžiai kinta žaidžiant skirtingus kompiuterinius žaidimus. Studentai sėdėjo prie kompiuterinių žaidimų mažiausiai po 14 val. per 8 savaites. Jie galėjo ateiti į tyrimo vietą žaisti kada panorėję.

Kita 16 jaunuolių grupė nežaidė žaidimų – tai buvo kontrolinė grupė. Tyrėjas susistemino abiejų grupių dalyvių sugebėjimus prieš ir po tyrimo pagal tris principus: bendravimo įgūdžiai, prisitaikymas ir kaip susidoroja su kintančiomis situacijomis.

M. Barras po 8 savaičių padarė išvadą, kad tie, kurie žaidė kompiuteriniais žaidimais, pagerino visus tris tirtus gebėjimus. Tiek kurie žaidė žaidimus, po tyrimo pademonstravo net 81 proc. didesnį sumanumą, 75 proc. didesnį lankstumą ir 69 proc. geresnius bendravimo įgūdžius.

Palyginimui, kontrolinėje grupėje mažiau nei pusė dalyvių pagerino savo bendravimo, lankstumo ir sumanumo įgūdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių