Kodėl vis dažniau keičiame mobiliuosius telefonus?

Gyventojai elektroninius prietaisus keičia vis dažniau. Kas dėl to kaltas – trumpas veikimo laikotarpis ar mūsų noras vis atsinaujinti?

25 metus elektronikos prietaisus taisantis technikas Leonas Šukys sako pastebintis, jog šiandien pagaminti įrenginiai sugenda greičiau, tačiau dėl to kartais kalti ir patys naudotojai, nes jų netausoja ir elgiasi neatsakingai. Dalies gedimų, pasak jo, galima išvengti pasinaudojus paprastu patarimu.

„Patarimas pirmiausia yra vienas – skaitykime instrukciją, ten yra viskas parašyta: kaip vartoti, kada vartoti“, – sako L. Šukys.

Tuo metu Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius Vytautas Bučinskas priduria, kad dažnai elektroninių prietaisų keitimas net nėra susijęs su fiziniu gedimu, bet tik mūsų pačių norais.

„Be abejo, nauja technika tarnauja trumpiau. Iš kitos pusės galėčiau jūsų paklausti, ar norėtumėte turėti 20 metų senumo telefoną?“, – klausia profesorius.

Pastebima, kad elektronikos prietaisai labai dažnai ne sugenda, o kaip sako specialistai, pasensta morališkai ir mūsų nebetenkina jų atliekamos funkcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kaip kitaip ismelsi is debilu pinigus. Cha cha cha ....

Todėl

Todėl portretas
kad mulkiai, reklamos už pavadėlio vedžiojami. Mano Business Class Nokijai jau gal penkiolika metų, bet dirba kaip bitutė, nepalyginsi su aifonais ir smartfonais, kurie pokalbiams net nelabai ir betinka.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių