Kodėl „SteelSeries Arctis 5“ ausinės vertos žaidėjų dėmesio?

  • Teksto dydis:

„Siberia“ ausinių dėka „SteelSeries“ kompanija sukūrė labai aiškias pozicijas žaidėjų sąmonėje. Varle.lt ausinių specialistai parengė „SteelSeries“ ausinių serijos atstovo – elegantiško modelio „SteelSeries Arctis 5“ apžvalgą.

„SteelSeries Arctis“ serija dizaino prasme išsiskiria ne tik kitų „SteelSeries“ modelių, bet ir apskritai visų rinkoje esančių žaidimams skirtų ausinių fone. Kalbant apie Varle.lt apžvalgos herojų „SteelSeries Arctis 5“, reikia iškart pabrėžti tai, kad ko gero vienas svarbiausių jų privalumų yra erdvinio garso „DTS 7.1 Surround“ palaikymas. Ir tai dar ne viskas, nes čia rasime dvipusį mikrofoną bei ratuką žaidimų ir pokalbių garso santykio derinimui. Ar „SteelSeries Arctis 5“ ausinės tikrai vertos žaidėjų dėmesio?

Dizainas ir ergonomika

Pasak Varle.lt žaidimų ausinių specialistų, pirmas dalykas, kuris krenta į akis pažiūrėjus į „SteelSeries Arctis 5“ – tai pakankamai minimalistinis ir elegantiškas dizainas. Čia gamintojas atsisakė visų ryškių spalvų, futūristinių ir agresyvių formų bei pigaus plastiko. Juos pakeitė matinė juoda ar balta spalva, paprasta konstrukcija ir guminė medžiaga. Viso to derinys sukuria tikrai malonų akiai efektą. Ausinės neatrodo vaikiškai ir tikrai turėtų patikti įvairaus amžiaus žaidėjams. Žaidimams skirtų ausinių dizainą pabrėžia RGB apšvietimas, kuris čia yra labai subtilus ir akcentuojantis ausinių kaušelių kontūrą bei nedidelį „SteelSeries“ logotipą. 

Kiekvienas ausinių kaušelis turi pakankamai platų reguliavimo diapazoną. Galima juos apsukti 90 laipsnių kampu ir keisti pasvirimo kampą. Su lankeliu jos sujungtos pavienių kabliukų dėka. Ausinių lankelis pagamintas iš storo plastiko, o iš vidinės pusės yra guma. Prie galvos ausinės pritaikomos medžiaginio dirželio, pritvirtinto prie lankelio metaliniais kabliukais, dėka.

Ar „SteelSeries Arctis 5“ yra patogios? Čia verta paminėti tai, kad šiose ausinėse gamintojas pritaikė medžiagines pagalvėles. Varle.lt ausinių specialistų teigimu, bendrai, dauguma gamintojų žaidimų ausinių segmente renkasi čia dirbtinę odą, kuri gerai slopina triukšmus, tačiau ir pasižymi šilumos izoliacija, kuri po ilgesnio naudojimo lemia šiokį tokį nepatogumą. Medžiaginės pagalvėlės neturi šios problemos, tačiau šiek tie blogiau slopina triukšmą. Ar turi tai didelę įtaką ausinių patogumui? Atvirai, tikrai ne. Ausinių kaušeliai yra dideli ir minkšti. 5-6 valandos su ausinėmis ant galvos nelemia jokio nuovargio ar diskomforto. „SteelSeries Arctis 5“ ausinės yra labai lengvos, ką irgi reikėtų užskaityti kaip didelį privalumą. Elastingas lankelis nesuspaudžia labai galvos, tačiau yra pakankamai patvarus, kad išlaikytų ausines stabilioje padėtyje.

Ant kairės pusės ausinių rasime jungtis. Viena jų – tai klasikinė minijack jungtis, o kita speciali gamintojo jungtis. Kažkiek ji primena MicroUSB, tačiau yra pastebimai mažesnė. Šalia yra garso reguliavimo ratukas. Ant jo rasime mikrofono aktyvavimo ir deaktyvavimo mygtuką.

Dvikryptis mikrofonas yra ištraukiamas ir pasižymi vos 5-6 cm ilgiu, tačiau jo pilnai pakanka puikiam balso garso sugėrimui. Mikrofonas yra pakankamai lankstus, tad be sunkumų galima pritaikyti jo padėtį. Vertėtų pabrėžti tai, kad iš tikrųjų čia įmontuoti du mikrofonai arba, kitaip sakant, mikrofonas čia yra dvikryptis. Vienas atsako už mūsų balso registravimą, o kitas už aplinkos triukšmo mažinimą. Efektas tikrai puikus, nes balsas yra nepaprastai aiškus ir švarus, be jokių iškraipymų.

Garso kokybė ir galimybės

Pagrindinis „SteelSeries Arctis 5“ privalumas yra erdvinio „DTS 7.1“ garso palaikymas. Gamintojas giriasi, kad bendradarbiaujant su „DTS Headphone:X“ jam pavyko suprojektuoti idealiai prie „Arctis“ ausinių pritaikytą algoritmą, kuris leidžia pasiekti geriausius kokybiško erdvinio garso rezultatus. Varle.lt ausinių specialistų teigimu, iš tikrųjų garsas čia labai tikslus, kas yra nepaprastai svarbu kiekvieno žaidimo efektyvumui. Tiesiog tobulai girdima, iš kokios pusės atbėga priešininkai, sprogsta bombos ar girdisi šūviai. Tiesa, visi šie efektai prieinami tik „Windows“ operacinėje sistemoje. „SteelSeries Arctis 5“ turi 40 mm garsiakalbius, kurie pasižymi 98 dB jautrumu, 20-22000 Hz dažniu ir 32 Ohm varža.

Kodėl „DTS 7.1 Surround Sound“ geriau nei „Dolby“? Tai kitas garso kodavimo standartas, kuris yra garsesnis ir tuo pačiu išlaiko kryptingą charakterį. Jis leis geriau išgirsti, kada priešas artėja iš kairės pusės, iš kokios pusės metamos bombos ir pan.

Šios ausinės tikrai gerąja prasme nustebino savo aukšta garso kokybe. Ypač verta pabrėžti protingas proporcijas tarp atskirų dažnių juostų, nes labai dažnai su žaidimų ausinėmis yra taip, kad jose dominuoja žemi tonai. Čia jie yra aiškūs, tačiau neužgožia vidutinių ir aukštų tonų, todėl ausinės yra pakankamai muzikalios. Žinoma, tai nėra profesionalios melomanams skirtos ausinės, tačiau garso skambesys tikrai malonus: jokių iškraipymų esant net aukščiausiems garsumo nustatymams. Galima išgirsti švelnų garso gylį, kuris sukuria malonų erdvės pojūtį net tada, kai ausines prijungsime prie minijack jungties, kur skirtingai nei prijungus prie USB, skaitmeniniai 7.1 dalykai savaime aišku, neveikia.

Tradiciškai ausinių funkcionalumą papildo „SteelSeries Engine“ programinė įranga, kurios dėka gauname prieigą prie pagrindinių konfigūravimo parinkčių, pavyzdžiui galimybės pritaikyti apšvietimą. Nėra tai kažkokia naujiena jeigu kalbėtume tiek apie „SteelSeries“, tiek apie kitų žaidimų ausinių gamintojų modelius. Iš tikrųjų kiekvienas gerbiantis save šio segmento gamintojas siūlo tokias programines įrangas.

„SteelSeries Arctis“ – tai netipinės žaidimų ausinės. Savo dizainu jos tikrai neprimena sukurtos žaidėjams įrangos. Ramus dizainas, matinė apdaila ir nebanalus dirželio po lankeliu sprendimas lemia, kad „SteelSeries Arctis“ ausinės gali atkreipti ne tik žaidėjų dėmesį. Ausinės puikiai tinka ir muzikos klausymuisi. Lyginant su „Arctis 3“ modeliu, „Arctis 5“ turi RGB apšvietimą ir USB. Didelis šių ausinių privalumas – nuostabiai veikianti 7.1 garso virtualizacija bei galimybė, leidžianti pritaikyti žaidimų ir pokalbių garsų garsumo santykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių