Ko negalima plauti indaplovėje?

  • Teksto dydis:

Indaplovė nėra tas įrenginių tipas, be kurių sunku įsivaizduoti gyvenimą. Nes juk kur kas reikalingesni yra šaldytuvas ar skalbimo mašina. Tačiau nepaisant to, indaplovės sparčiai kyla prioritetinių buitinės technikos įrenginių sąrašuose ir tampa vis populiaresniu namų gyventoju.

Ar tai turėtų stebinti? Tikriausiai ne, nes investavimas į šio tipo įrenginį leidžia išnaudoti laiką kur kas maloniau nei stovint prie purvinų indų kriauklės. Tačiau norint, kad indaplovė tarnautų ilgus metus, ja reikia atitinkamai rūpintis. Varle.lt buitinės technikos specialistai pataria, kaip prižiūrėti indaplovę ir ko jokiais būdais negalima joje plauti.

Indaplovė – technikos stebuklas, kurį įvertins visi, kuriems kasdieniame gyvenime itin svarbus patogumo ir laiko klausimas. Indaplovė labai palengvina buitį. Jei dar turėtų funkcijas „įkrauk“ ir „išimk“, be abejonės, taptų patogiausiu virtuvės įrenginiu. Kol kas mes turime ja rūpintis ir kreipti dėmesį į tai, ką į ją dedame, nes tai turi įtakos ne tik indaplovei, bet ir joje plaunamiems indams. 

Juodasis sąrašas indų, kurių negalima plauti indaplovėje

1. Krištolinės taurės

Yra netinkamos plauti indaplovėje. Maisto likučiai gali įbrėžti stiklą, o pernelyg aukšta temperatūra lemti ir įskilimus. Tokias taures geriausia plauti rankomis ir nuvalyti minkštu (tinka lininiai audiniai) rankšluosčiu.

2. Termo puodeliai

Tokių talpyklų vakuuminis uždarumas bus pažeistas, jei per jį pateks vanduo. Tam, kad to neįvyktų, termo puodelius plaukite rankiniu būdu.

3. Žalvariniai indai

Žalvarinių daiktų niekada nereikėtų plauti indaplovėje. Karštas vanduo nuplaus nuo jų natūralų apsauginį sluoksnį, todėl tokie indai greitai praras blizgesį.

4. Trapus stiklas

Nereikėtų dėti į indaplovę ir trapaus stiklo gaminių. Net vandens slėgis gali lemti tokių indų įbrėžimus.

5. Neprisvylančios dangos ir anoduoto aliuminio indai

Plaunant indus indaplovėje tokia danga išsitrins ir bus pažeista. Paprasčiau kalbant, indaplovėje tokių indų danga praras savo „neprisvylančias“ savybes.

6. Emaliuoti indai

Tokie indai yra labai linkę skilti, todėl plaukite juos rankiniu būdu, minkšta kempine ir visada nusausinkite minkšta šluoste. 

7. Mediniai daiktai

Nereikėtų dėti į indaplovę medinių daiktų: indų, pjaustymo lentų, medinių šaukštų ar lazdelių. Indaplovėje plaunami mediniai daiktai įskyla, išbrinksta, jų apimtis išsiplečia ir jie jau nebūna tinkami naudoti.  

8. Ketaus keptuvės

Šie daiktai rūdija, o ketus, iš kurio yra pagaminti, indaplovėje skilinėja. Dėl šitos priežasties ketaus keptuvės turėtų būti plaunamos rankiniu būdu. Taip pat jas plaunant reikėtų vengti stiprių cheminių priemonių. 

9. Porcelianas ir pietų servizai

Ne visi pietų servizai tinkami plauti indaplovėje. Jei porcelianą, kitus puošnius indus nuolat plausite indaplovėje jie greitai praras savo puošnią išvaizdą, išbluks. Indaplovė tikrai nėra geriausia vieta porcelianui ir šventiniams indams.

10. Variniai puodai ir keptuvės

Indaplovėje plaunami variniai indai gali prarasti savo spalvą ir net kiek deformuotis, todėl geriausia juos plauti rankiniu būdu. 

11. Peiliai

Aštrios indaplovės dalys gali subraižyti ar lemti, kad peiliai praras savo aštrumą.


Šiame straipsnyje: IndaplovėBuitisnamaiindai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ssss

ssss portretas
Kaip supratau nieko negalima plauti.Saunu,tai nachren ji is viso gaminama.Durnas straipsnis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių