Kinijos palydovas rengia sąlygas pirmai misijai į nematomą Mėnulio pusę

  • Teksto dydis:

Kinija pirmadienį paleido palydovą, sudarysiantį sąlygas naujam mėnuleigiui palaikyti ryšį su Žeme iš tamsiosios Mėnulio pusės per vėliau šiais metais įvyksiančią beprecedentę misiją.

Palydovą „Queqiao“ („Šarkų tiltas“) raketa „Long March-4C“ paryčiais iškėlė iš šalies pietvakariuose esančios Sičango starto aikštelės, pranešė Kinijos nacionalinė kosmoso administracija.

Palydovas po 25 min. atsiskyrė nuo raketos ir išskleidė savo Saulės baterijas bei ryšių antenas.

„Jo paleidimas yra svarbus žingsnis Kinijai siekiant ... tapti pirmąja šalimi, nusiuntusia zondą švelniai nutūpti ir važinėti nematomoje Mėnulio pusėje“, – sakė projekto atstovas, kurį citavo oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

Palydovas užtikrins kontrolierių Žemėje ryšį su nematoma Mėnulio puse, į kurią vėliau šiais metais bus nusiųstas zondas „Chang'e-4“, pavadintas kinų Mėnulio deivės vardu.

„Tamsioji“ Mėnulio pusė niekada nebūna matoma iš Žemės. Nors pirmosios tos srities nuotraukos pasirodė dar 1959 metais, ji niekada nebuvo betarpiškai tyrinėjama.

Mėnuleigis „Chang'e-4“ bus nusiųstas į Aitkeno (Eitkeno) baseiną Mėnulio pietų ašigalio rajone, nurodė „Xinhua“.

Tai bus antras Mėnulyje nusileidęs kinų zondas po mėnuleigio „Yutu“ („Nefrito Triušis“) misijos 2013 metais.

Iš pradžių „Yutu“ misija atrodė nesėkminga, mėnuleigis liovėsi siuntęs signalus į Žemę. Tačiau paskui jis atsigavo ir dvejus metus bei septynis mėnesius – gerokai ilgiau nei planuota – tyrinėjo Mėnulio paviršių.

Kinijos nacionalinė kosmoso administracija planuoja kitais metais nusiųsti dar vieną mėnuleigį, „Chang'e-5“, kuris paimtų ir pargabentų į Žemę mėginių.

Kinija kariškių valdomai kosmoso programai skiria milijardus ir tikisi iki 2022 metų turėti gyvenamą kosmoso stotį, be to, nori netolimoje ateityje nusiųsti žmonių į Mėnulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Gaus ir jie i kaulus.nu,nu su pirstu pagrumojo amerikieciams ir rusams.ten visai kas kita,mums ten vietos nera.mums duota tik viena puse ziureti ir viskas,o kita nu,nu.

o beretnykai

o beretnykai portretas
toliau drozia klumpes...

kinu

kinu portretas
civilizacija seniausia pasauly posumeru neveltui zydai jav pagalba griauna sirijos paminklus irodancius istorijos faktus kas nepatinka sionistam o kinai kruopstus ir gabus aplenks visus tik nezinia kaip priims ateiviai kurie neprileido rusi su jav nors pastarieji ir bande prisigerinti masoniskais atributais bet buvo ignoruoti nes buvo pareiksta jus zemo tech, lygio ir dar agresyvus nes yra prielaida kad kanados poz. bazese yra blogieji ateiviai sudare sutarti su kariskiais ir grobia masiskai zmones bet tai slepiama.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių