Keliuose – savivaldžiai žudikai?

Po įvykio JAV, kai save vairuojantis automobilis pertrenkė pėsčiąją, nors sensoriai turėjo sureaguoti į kliūtį, buvo sunerimta dėl tokių technologijų ateities. Anot technologijų eksperto Arnoldo Lukošiaus, šias technologijas reikia gerinti, o vienas tokių būdų – žmonėms būdingų refleksų įdiegimas.

„Turiu teoriją. Žmogus turi dvi elgesio ribas. Viena – protinga, kai apgalvojame, ką daryti. Kita – refleksinė, kai, pavyzdžiui, prieš mus iššoka zuikis ir galime trenktis į pušį. (...) Tam dirbtiniam intelektui reikia suteikti refleksą, nes jis turbūt pernelyg daug galvoja, turi labai daug signalų, bando nuspręsti, ar čia krūmas, ar čia maišelis. Jam vienodai, ar tai žmogus, ar ne. Jam galbūt reikėtų reflekso“, – teigia A. Lukošius.

Anot pašnekovo, dar viena iš galimų idėjų save vairuojančių automobilių srities saugume – atsisakyti vairuojamų transporto priemonių, o iš dabartinių klaidų galime tik pasimokyti.

„Kiekvienas veiksmas turi pamoką. (...) Mes žaidžiame tarp žmogaus bei žmogaus klaidos, roboto bei roboto klaidos. (...) Tikimės, kad robotai bus tokie pat, bet geresni – kitokie, nes jie niekada negali pažeisti taisyklių“, – teigia A. Lukošius.

Daugiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Blėniai. Žmogus neturi menkiausio supratimo, ir buria pilosopijas. Reikia ištirti kodėl nesuveikė sensoriai, nebuvo reikalingos reakcijos.Techninis klausimas. Kitas, ne menkesnis - jei, bliamba, užtikrintumui pasodinamas dar ir žmogus, jis ne feisbukus tuo metu turi naršyti. Žmogus buvo, tik nekoks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių