Kasinėjimai įrodė: gėlės per laidotuves yra senovinė tradicija

Ankstyviausi gėlių naudojimo laidotuvėms įrodymai rasti Izraelyje atkastuose senoviniuose kapuose, antradienį pranešė archeologai, paskelbdami prieš dešimtmetį pradėto tyrimų projekto rezultatus.

Stiebų ir žiedų, galbūt - mėtų ir šalavijų, atspaudų buvo rasta keturiuose kapuose, kurių amžius - nuo 11,7 tūkst. iki 13,7 tūkst. metų. Tie kapai buvo atkasti Rakefeto oloje Karmelio kalne. Kasinėjimams vadovavo Haifos universitetas.

Toje kapavietėje buvo 29 suaugusių žmonių ir vaikų griaučiai. Palaidotieji yra Natufo kultūros žmonės, kurie, pasak universiteto, buvo vieni pirmųjų žmonių, praėjusių steigti kapines.

„Tai dar vienas įrodymas, kad jau prieš 13,7 tūkst. metų mūsų protėviai, natufai, turėjo laidotuvių ritualus, panašius į mūsų“, - sakoma projektui vadovavusio profesoriaus Dano Nadelo pareiškime, kurį paskelbė universitetas.

„Bendros laidojimo vietos ir sudėtingi ritualai, tokie kaip laidotuvių ceremonijos, turėjo stiprinti bendruomenės narių solidarumo jausmą ir jų vienybės jausmą kitų grupių akivaizdoje“, - sakė jis.

Tyrimų projektas Rakefeto oloje netoli Izraelio uostamiesčio Haifos buvo pradėtas 2004 metais. Naujausi jo rezultatai skelbiami JAV žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patricia Bedish

 Patricia Bedish portretas
Sveiki Ar jums reikia paskolos? siūlome finansinę pagalbą žmonėms, kuriems reikia asmeninių ar verslo paskolą 5% palūkanų norma, susisiekite su mrs.patriciabedish@postribe.com Daugiau informacijos, jei jus domina    Paštas: mrs.patriciabedish@postribe.com Nuoširdžiausi linkėjimai Ponia Patricia Bedish

bu

bu portretas
bet tada jokio zydyno ten nebuvo, tai nieko bendro su zydais neturi. hehehe
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių