Kas telefone svarbiausia jaunimui?

  • Teksto dydis:

Skirtingiems žmonėms reikia skirtingų telefonų. Pavyzdžiui, jaunimui gaminami išmanieji pasižymi stilingu dizainu bei gausybe kameros funkcijų. Labai dažnai jaunajai kartai svarbi tampa ir įrenginio kaina – juk ne kiekvienas studentas gali įsigyti gana nemažai kainuojančius technologijų įmonių flagmanus. Patarimais, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį jaunam žmogui renkantis naują, tačiau ne patį brangiausią telefoną, dalinosi „Samsung“ marketingo koordinatorius Jonas Ožekauskas.

Ekranas

Vienas svarbiausių aspektų, į kurį derėtų atsižvelgti renkantis telefoną, yra išmaniojo telefono ekranas. Pernai atlikto „Samsung“ ir „Gfk“ tyrimo metu, paaiškėjo, kad per dieną atsiradusį laisvą laiką 18-24 metų lietuviai užpildo naršydami internete (73 proc.) ar žiūrėdami įvarius video įrašus (62 proc.).

„Būtent todėl tokiems žmonėms rekomenduoju atkreipti dėmesį į ekrano raišką bei spalvų atkūrimo galimybes, - teigė Jonas Ožekauskas. Pasak jo, ekrano raiška yra svarbi tiems, kurie telefoną naudoja ne tik susisiekimui, tačiau ir laisvalaikiui, žaidimams. „Aukštesnė raiška tausoja jūsų akis bei leidžia mėgautis geresnės kokybės turiniu. Aukštą kokybę užtikrina „Full HD“ ir „SuperAMOLED“ ekranai bei didesnis pikselių tankumas“, - tikino ekspertas.

Baterija

Intensyviai naršančiam, nuolat besiklausančiam muzikos ir naudojančiam krūvas įvairių programėlių jaunimui labai svarbi yra kuo ilgiau gyvuojanti baterija. Net jei ir nesate statistinis, nuolat išmanųjį rankose laikantis, jaunuolis, didesnės talpos baterija visada bus geriau nei mažesnės. Anksčiau ar vėliau tai pastebėsite išvykų metu ar, pavyzdžiui, žaidžiant žaidimus.

„Dabar gamintojai siūlo ir kitus sprendimus, mažinančius nepatogumų, kylančių dėl išsikraunančios baterijos, tikimybę. Pavyzdžiui, nauji vidutinės klasės telefonai „Galaxy A5”, kaip ir flagmanai, pasižymi greito įkrovimo funkcija. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į baterijos taupymo režimą“, - patarė J. Ožekauskas.

Kamera

Fiksuoti gyvenimo akimirkas telefonuose įmontuotomis kameromis tapo įprasta daugeliui, o jaunoji karta gyvenimo be asmenukių ir jų dalinimosi tarpusavyje jau nelabai ir įsivaizduoja. Taigi, jaunajai kartai reikia ne tik geros galinės kameros, bet ir kokybiškos priekinės kameros, skirtos asmenukėms.

Taip pat verta atkreipti dėmesį į telefone esančias fotografavimui skirtas funkcijas. „Yra telefonų, kai darydami asmenukę, jūs galite tiesiog iškelti ranką prieš kamerą, ir jūs būsite nufotografuotas automatiškai, net nepaspaudus mygtuko. Tai greita ir patogu“, – teigė specialistas.

Atsparumas smūgiams

Šokiai klube, aktyvus laisvalaikis gamtoje, sportas – visos veiklos, būdingos jaunam, padidina riziką išmesti telefoną iš rankų, staiga jį išsitraukus iš kišenės. J. Ožekausko teigimu, perkant telefoną reikėtų pasiteirauti ar jis nebijo braižymo ir smūgių, nukritus bent jau iš metro aukščio. „Sutvirtintas stiklas ir metalo korpusas suteikia telefonui tvirtumo ir atsparumo. Rinkoje tvirta ir atsparesne įbrėžimams laikoma „Corning Gorilla Glass 4“ ekrano danga“, - pabrėžė ekspertas.

Tačiau būna, kad net ir tvirčiausi telefonai dūžta. Ir kartais dužusio ekrano taisymas gali kainuoti beveik tiek pat, kiek naujas telefonas, todėl patartina pagalvoti apie telefono draudimą. Kai kurios įmonės automatiškai apdraudžia savo produktus, kitu atveju draudimą siūlo mobilieji operatoriai ar draudimo bendrovės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių