Kas geriausiai pasirodė chemijos olimpiadoje?

  • Teksto dydis:

Chemijos olimpiadoje, kurią organizavo Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacija, geriausiai pasirodė mokiniai iš Kauno, Klaipėdos ir Kėdainių.

55-osios Lietuvos mokinių chemijos olimpiados pirmosios vietos laimėtojais tapo devintokai Tadas Danilevičius iš Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos (mokytoja Rima Grabauskienė) ir Jonas Kalnius iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos (mokytoja Jūratė Dirginčienė), dešimtokai Lukas Supragonas iš Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos (mokytoja Jurgita Kėdžiuvienė) ir Ignas Šakuro iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos (mokytoja Birutė Maciulevičienė), Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos vienuoliktokas Martynas Želnys (mokytoja Rasa Lažinskienė) ir Kauno technologijos universiteto gimnazijos dvyliktokas Rokas Elijošius (mokytojas Birutė Maciulevičienė).

Olimpiada vyko kovo 23–25 d. Vilniuje. Joje šiemet dalyvavo 120 mokinių iš 9–12 klasių. Jaunieji chemikai atliko laboratorinius darbus ir sprendė teorines užduotis.

Olimpiados nugalėtojai bus pakviesti dalyvauti atrankoje į tarptautinę chemijos olimpiadą, kuri liepos 6–15 d. vyks Nakhon Pathom mieste, Tailande.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių