Kaišiadoryse – pirmoji išmanioji technologijų klasė

  • Teksto dydis:

Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje atidaryta pirmoji Kaišiadorių rajone išmanioji 3D technologijų gamtos mokslų klasė. Atidarytoje klasėje mokiniai pamokų metu biologijos teorines žinias galės gilinti objektus matydami 3D technologijos pagalba. Praktines žinias leis pagilinti ir atnaujinta mikroskopų bazė.

3D objektai padeda įsisavinti ir suprasti pateikiamą informaciją daug greičiau ir efektyviau. 3D akinių, projekcinio ekrano ir kompiuterinių technologijų sukuriamas įspūdis leidžia mokiniams biologijos kursą išsamiau ir vaizdingiau susipažinti su biologijos mokslais. Ypatingai tai aktualu mokiniams, kuriems sunkiau suvokti erdvinę ir vizualinę informaciją, todėl tikimasi, kad ši 3D technologija palengvins mokymosi procesą ir galbūt padės sudominti ir mažiau motyvuotus mokinius.

Šioje klasėje mokinių patogumui taip pat įrengta gamtos mokslų laboratorija, nupirkti nauji biologiniai mikroskopai bei biologiniai mikroskopai su video kameromis, taip pat kiti reikmenys, kurie pamokų metu moksleiviams leis geriau susipažinti su gamtoje vykstančiais procesais, rašoma pranešime.

Vaclovo Giržado progimnazijoje, esančioje Kaišiadoryse, mokosi 1–8 klasių mokiniai. Gamtos mokslų klasėje pamokos bus dėstomos vyresnių klasių mokiniams.

Pirmosios demonstracinės biologijos pamokos metu buvo parodyta erdvinė žmogaus širdies sandara bei visas širdies darbo procesas. 3D technologijos pagalba matomi erdviniai objektai ir jų įvairiapusė vizualizacija padeda įsisavinti ir suprasti pateikiamą informaciją daug greičiau ir efektyviau. Užsidėjus įkraunamus 3D akinius ir projektoriuje paleidus pasirinktą biologijos pamokos temą mokiniai galės pamatyti įvairių žmogaus organų sandarą ir veiklą, stebėti kaip vyksta ląstelių dalijimasis, fotosintezė bei išvysti kitus 3D biologijos mokomuosius objektus.

Vaclovo Giržado progimnazijai 3D klasės įrangos instaliavimo darbai ir licencija 3D pamokoms kartu su demonstraciniais moduliais kainavo 5 tūkst. 300 eurų, papildoma mokslinė įranga atsiėjo dar apie 2 tūkst. 900 eurų, baldai – apie 6 tūkst. 800 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių