Kaip perkelti visus duomenis iš vieno telefono į kitą?

  • Teksto dydis:

Nenuostabu, kad nuolatinių inovacijų amžiuje mūsų poreikiai kinta ir vienus įrenginius keičiami kitais.

„Paprastai žmonėms telefono pakeitimas sukelia dvilypius jausmus, džiaugsmą dėl naujo, dažniausiai geresnio, spartesnio, gražesnio telefono kartais aptemdo du dalykai. Pirma, kyla klausimų, kaip išsaugoti ir sėkmingai perkelti senajame telefone sukauptus kontaktus, nuotraukas, sms susirašinėjimus ar muzikos kolekciją. Antra, sunerimstama, ar įmanoma visiškai saugiai panaikinti savo asmeninius duomenis senajame telefone, prieš jam patenkant į kito žmogaus rankas, – sakė specialistas Audrius Granickas, 0 Laimei, tokiems galvosūkiams išspręsti yra sukurtas ne vienas įrankis, juos žinant, procesas tampa nebe toks „skausmingas“ ir painus.“

Išmanusis apsikeitimas arba „Smart switch“

„Smart switch“ – tai programa leidžianti lengvai perkelti duomenis iš „Android“ telefono („Samsung“, „HTC“, „LG“, „Sony“, „Huawei“, „Lenovo“, „Motorola“) arba „iOS“ telefono („Apple“) į bet kokį „Samsung Galaxy“ įrenginį. Ją nemokamai galima parsisiųsti iš „Google Play“ arba „Galaxy Store“ parduotuvės. 

Ši programėlė visą informaciją – kontaktus, kalendoriaus įrašus, žinutes, nuotraukas, video, muziką, skambučių istoriją, WiFi prieigos taškus – į naują įrenginį leis perkelti ir iš senojo telefono ir iš SD kortelės. Taip naujajame įrenginyje turėsite informaciją, kuri bus identiška patalpintai senajame. Naudojantis „Smart switch“, duomenys gali būti perkelti keliais skirtingais būdais:  WiFi tinklu, USB laidu ar importuojami iš „iCloud“.

Tiesa, yra ir kitas būdas. Alternatyva „Smart switch“ – „Samsung Kies“ programa, kuri leidžia prijungti telefoną prie kompiuterio USB laidu ir padarius atsarginę duomenų kopiją ją ten laikyti.  

Svarbiausių kontaktų ir nuotraukų išsaugojimas

Dauguma išmaniųjų telefonų gali automatiškai perkelti nuotraukų, video, kontaktų ir kitų svarbių duomenų kopijas į interneto saugyklas, tokias kaip „Dropbox“, „One Drive“ ar panašiai. Jos pasiekiamos iš bet kokio įrenginio, palaikančio interneto ryšį, o čia perkeltus duomenis galima atsisiųsti ir į naująjį telefoną.

Vienas šių dienų populiariausių įrankių, kur galima talpinti kontaktų informaciją, yra „Google“. Tiesiog sinchronizuokite savo telefoną su „Google“ paskyra ir kontaktų informacijos ar kalendoriaus įrašų kopija bus automatiškai perkelta.

Kaip nepalikti asmeninės informacijos senajame telefone?

Kai telefono duomenų kopija yra sėkmingai sukurta, lieka vienintelis rūpestis – senajame įrenginyje nepalikti svarbios asmeninės informacijos, ypač tada, kai jį planuojate parduoti ar atiduoti kitam žmogui. Paprasčiausias būdas tai padaryti – atkurti gamyklinius nustatymus, kitaip tariant, išvalyti visą telefono atmintį. „Android“ telefonų savininkai tai padaryti gali nustatymų meniu susiradę funkciją „Backup & reset“ ir paspaudę „Factory data reset“.

Tam, kad būtumėte absoliučiai užtikrinti savo duomenų neprieinamumu kitiems, prieš atkuriant gamyklinius parametrus, nustatymuose susiraskite „Encrypt data“ funkciją - esamus duomenis telefone ji užkoduos ir šie pašaliniams taps nepasiekiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurate

jurate portretas
kaip sumazinti nuotrauku is galerijos formata ir persiusti i kita programele

Vilma

Vilma portretas
Bet visviena nesuprantu kaip tuos duomenis perkelti

Sigitas

Sigitas portretas
Iš Huwau telefono perspėja kortelę į naują telefoną samsung Galas kaip perkelti vaizdinius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių