Kaip išsirinkti belaides ausines bėgimui?

  • Teksto dydis:

Daugelis neįsivaizduoja bėgimo ar kitos sporto rūšies be muzikos. Varle.lt ausinių specialistų teigimu, belaidės ausinės populiarumu rinkoje džiaugiasi jau kurį laiką, o šio produkto paklausa išauga šiltuojo sezono metu.

Ar verta investuoti į belaides ausines?

Pasak Varle.lt ausinių specialistų, galima pastebėti, kad daugelis žmonių, kurie dar nesinaudojo belaidėmis ausinėmis, dažnai susimąsto, ar apskritai verta į jas investuoti. Dažniausios tokių svarstymų priežastys yra abejonės dėl naudojimosi patogumo ir siūlomos garso kokybės, tačiau belaidės ausinės pasižymi tokiais privalumais:

* Tinkamai pasirinktos belaidės ausinės gerai priglunda ir neiškrenta iš ausų.

* Belaidės ausinės nevaržo judesių, judant netrukdo laidas, todėl jos ypač tinka aktyviam gyvenimo būdui.

* Belaidės ausinės yra patogios.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis belaides ausines?

Belaidžių ausinių įsigijimas gali būti investicija ilgesniam laikui. Tinkamai pasirinktos belaidės ausinės užtikrins aukštą garso kokybę ir patikimą veikimą. Pasak Varle.lt ausinių specialistų, renkantis belaides ausines, vertėtų atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų.

Belaidžių ausinių konstrukcija

Belaidės ausinės gali būti įvairios konstrukcijos: uždedamos ant ausų, įdedamos į ausis ir t.t., tačiau ne kiekvienas konstrukcijos tipas tinka bėgimui. Fizinės veiklos metu ausinės yra veikiamos nuolatinių drebėjimų. Ant ausų dedami modeliai šiuo atveju kartais gali būti pernelyg masyvūs. Bėgimui ir kitai fizinei veiklai idealiausiai tinka į ausis įdedamos belaidės ausinės, ausinės su ausies lankeliu. Belaidžių ausinių konstrukcija – tai jūsų patogumas, todėl rinkdamiesi ausines, būtinai atkreipkite į jį dėmesį.

Sportinės funkcijos

Verta išsirinkti ausines, sukurtas specialiai fiziniam aktyvumui. Pasak Varle.lt ausinių specialistų, tokie modeliai būna aprūpinti galimybe prisijungti prie programėlės, kuri realiuoju laiku seka fizinio aktyvumo pažangą. Taip pat kai kurie sportinių ausinių modeliai gali būti aprūpinti integruotu širdies ritmo jutikliu ir panašiomis funkcijomis.

Atsparumas aplinkos veiksniams

Sportuojant belaidės ausinės gali būti paveiktos ne tik galimo lietaus, bet ir naudotojo prakaito, todėl vertėtų rinktis vandeniui atsparias ausines bei tokias, kurios neslystų iš ausų.

Transmisijos tipas

Dauguma belaidžių ausinių pasižymi „Bluetooth“ transmisija. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad skiriasi palaikomo „Bluetooth“ perdavimo tipas, todėl rekomenduojama rinktis tas belaides ausines, kurios palaiko naujausią belaidę technologiją.

Integruotas mikrofonas

Jeigu treniruočių metu dažnai tenka atsiliepti į skambučius, rekomenduojama rinktis ausines su integruotu mikrofonu.

Diapazonas

Jeigu ausines ketinate naudoti ne tik bėgimui, bet ir kitiems veiksmams (kai įrenginys, iš kurio priimamas garsas, yra nutolęs), siūloma atkreipti dėmesį į veikimo diapazono parametrą.

Veikimo laikas

Kuo ilgesnis belaidžių ausinių veikimo laikas, tuo patogesnis jomis naudojimasis.

Prekės ženklas

Žinoma, belaides ausines galima rasti daugelio gamintojų („Philips“, „Samsung“, „Jabra“ ir kt.) pasiūloje, todėl renkantis vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į produktų aprašymus, bet ir naudotojų atsiliepimus.

Muzikos klausymasis bėgimo metu padeda pagauti ritmą, atsipalaiduoti ir izoliuotis nuo išorinės aplinkos triukšmo. Tačiau Varle.lt ausinių specialistai ragina nepamiršti, kad bėgiojimas mieste, gatvėmis ir šaligatviais taip pat reikalauja dėmesio, todėl dėl savo saugumo vertėtų parinkti tinkamą muzikos garsą taip, kad girdėtumėte automobilių ar dviračių signalų garsus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
pasiėmiau kitaicuose už 3 eu, nu tarkim su mano Sony MBR BT 950 lyginant, tai žemo lygio, nors naudotis galima. Laiko kokia 3 val (aišku ne soniakas :) )Tie varlės ir pigušnikai pasiims iš jųsų po 30-40 eu už tą patį kinišką produktą

klausimas

klausimas portretas
kam bėgant ausines? Neužkištom ausim negalima?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių