Kaip išmaniai sportuoti ir tobulinti kūno linijas?

  • Teksto dydis:

Vis daugiau žmonių šiandien vietoje pasyvaus poilsio ant sofos mieliau yra linkę vakarus praleisti sportuodami: bėgiodami, sparčiai vaikščiodami, mindami dviratį ar liedami prakaitą sporto salėje.

Ne paslaptis, kad siekdami maksimalaus rezultato, fizinio aktyvumo entuziastai šiandien į pagalbą dažnai pasitelkia naująsias technologijas, kurios leidžia stebėti asmeninius sveikatos duomenis ir pasiekimus. Specialistų teigimu, sportui ir išmaniosioms technologijoms žengiant koja kojon, žmonėms sudaromos idealios galimybės ne tik tobulėti, bet ir neprarasti motyvacijos.

Anot sveikatingumo motyvatorės Vlados Musvydaitės, technologijos šiandien yra vienas iš pagrindinių įrankių padedančių pasiekti užsibrėžtų tikslų, o šiuolaikinių sportui pritaikytų inovacijų ekosistema yra tarsi virtualus treneris. „Šiuolaikiniai išmanieji įrenginiai ženkliai palengvina kiekvieno sporto mėgėjo patirtį. Jų dėka galime nesunkiai stebėti, ar sportuojame taisyklingai, ar pasirenkame tinkamą krūvį. Netgi pristigus motyvacijos, tokiose programėlėse kaip „Samsung SHealth“ galima perskaityti įkvepiantį sakinį, žymėtis savo pasiekimus, gauti įvairių rekomendacijų tiek dėl krūvio, tiek dėl mitybos“, – teigia V. Musvydaitė.

Keičiantis žmonių gyvenimo įpročiams ir siekiant asmeninių pergalių sporte, taip pat išaugo žmonių poreikiai technologijų gamintojams. Sportuojantis žmogus nori jaustis kuo komfortiškiau ir be reikalo neapsikrauti. „Išmaniosios apyrankės, laikrodžiai, netgi ausinės sportuojant leidžia jaustis kur kas laisviau. Dėvint vieną iš šių įrenginių, galiu drąsiai palikti telefoną namuose – visi jie sukonfigūruoti taip, kad siųstų informaciją į telefoną. Todėl grįžus po sporto galiu lengvai sužinoti nubėgtą atstumą, įvertinti savo širdies darbą“, – kalba pašnekovė.

Trenerė pastebi, kad naujosios technologijos skatina ir sveiką konkurenciją, o ši ženkliai prisideda prie teigiamų rezultatų sporte. „Jūs tik pasižiūrėkite – šiandien sportuoti tapo madinga, o ši mada sklinda daugiausiai per socialinius tinklus. Ką po maratono daro jo dalyviai? Visų pirma pasidalina savo nuotrauka ir rezultatais, kurie buvo užfiksuoti programėlėje. Tokiu būdu vis daugiau žmonių seka vienas kito teigiamu pavyzdžiu, varžosi tarpusavyje ir talpina įrodymus, apie nueitą ar nubėgtą atstumą, greitį, sudegintas kalorijas“, – šypsosi V. Musvydaitė.

Tai, jog išmaniųjų technologijų pritaikymas sporte populiarėja, rodo ir Baltijos šalyse vykdytas „Endomondo“ iššūkis, kurio metu žmonės buvo skatinami užsiimti fizine veikla. Dalyviai, atlikdami užduotis, rezultatus fiksavo specialioje programėlėje. Per mažiau nei mėnesį 188 dalyviai iš Lietuvos pasiekė neįtikėtiną rezultatą – kartu jie įveikė net 7589 kilometrus – tai yra, apėjo visą Lietuvos teritoriją daugiau nei 12 kartų. Iššūkio metu dalyviai sudegino ir 383 tūkst. kalorijų, kurios prilygsta 1082-ų mėsainių kalorijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių