Japonai įsivaizduoja rožinę ateitį su robotais

„Po 20 metų 50 procentų darbuotojų bus robotai“, – sako profesorius iš Japonijos, kuriantis dirbtinio intelekto robotus. Japonams, atrodo, ši idėja labai patinka.

Profesorius iš Japonijos Hirošis Išiguras – vienas žymiausių pasaulio mokslininkų, kuriantis žmones primenančius robotus. Androidas Erica geba atsakyti į klausimus, o kitas robotas vietoj profesoriaus ves paskaitas. Hirošis sako, kad ateityje robotai ir žmonės niekuo nesiskirs.

„Robotas yra kompiuteris su valdomais mechanizmais, motorais, sensoriais. Taigi robotas yra paprasta kompiuterio tąsa. Jei galime priimti kompiuterius, galime priimti ir robotus. Todėl nemanau, kad reikia bijoti, nes taip galime pagerinti gyvenimo kokybę“, – sako mokslininkas.

Paklaustas, kas atsitiks jei robotai taps protingesni ir pranoks mūsų galimybes, profesorius sako, kad „robotas jau yra žmogus. Net jei jis turi mechaninį kūną, robotas gali būti žmogus. Pažvelkite į kai kuriuos neįgalius žmones. Kūnas nėra reikalavimas būti žmogumi“, – argumentuoja profesorius.

Oksfordo studijos rodo, kad skaitmeninės technologijos per ateinantį 20-metį pakeis apie 50 procentų darbuotojų industrinėse valstybėse. Tačiau neatrodo, kad žmonės Japonijoje dėl to nerimautų. Darbo jėgos mažėja dėl senstančios visuomenės. Japonai tiki, kad robotai dirbs, o žmonės turės daugiau laisvo laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių