Izraelietė atsitiktinai aptiko du romėnų laikų biustus

  • Teksto dydis:

Viena izraelietė, šalies šiaurėje vaikštinėjusi netoli senovinių griuvėsių, pastebėjo iš žemės kyšančią galvą ir taip padėjo atrasti du romėnų laikų biustus, sekmadienį pranešė archeologai.

Kalkakmenio skulptūros anksčiau šį mėnesį buvo rastos Bet Šeano mieste. Izraelio senienų administracija (IAA) jas datuoja vėlyvuoju romėnų periodu. Tai reiškia, kad skulptūroms maždaug 1,7 tūkst. metų.

Gerai išsilaikę biustai vaizduoja vyrus; vienas jų yra su barzda. Stilius, kuriuo sukurtos šios skulptūros, tapo madingas baigiantis romėnų periodui, sakė IAA vagysčių prevencijos skyriaus vadovo pavaduotojas Eitanas Kleinas.

Skulptūros buvo rastos į šiaurę nuo Bet Šeano nacionalinio parko, kur yra romėnų ir Bizantijos miesto griuvėsiai. Gali būti, kad iš žemės jos pasimatė po neseniai lijusio lietaus.

„Tokie biustai paprastai būdavo statomi laidojimo olose ar šalia jų, jie galėjo bendrais bruožais vaizduoti mirusįjį“, – sakoma E. Kleino pareiškime.

Pasak IAA, biustų radėja gaus padėkos raštą už tai, kad pranešė apie radinį pareigūnams.

Biustus planuojama eksponuoti visuomenei, kai tik mokslininkai juos išstudijuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,

..., portretas
tukstanciai tokiu biustu dulka provincijos muziejuose ir ne tik Italijoje.

molininkas

molininkas portretas
pries kelis metus nulipdziau ,o jie dingo ,matyt boba nusvilpus juos uzkapanojo o tie bac ir islindo reikejo giliau juos jai pakast butu dar senesniu 'epohu'.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių