Išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse bus diegiama naujo tipo flash atmintis

  • Teksto dydis:

Naujo tipo atminties Universal Flash Storage (UFS) niekaip negali pakeisti savo statuso iš bandomosios į komercinės paskirties. Kompanija Toshiba dar prieš metus ėmė gaminti NAND atmintį su pirmos kartos UFS magistrale.

II ketvirtyje pasirodys ir nauja – UFS 2.0 – revizija, tačiau apie platų palaikymą iš mobilios industrijos gamintojų taip ir nieko negirdėti. Antra vertus, pirmoji kregždė, panašu, jau yra.

Parodos CES 2014 metu paaiškėjo, jog pirmuoju procesoriumi su UFS palaikymu taps naujausia Qualcomm mikroschema Snapdragon 805 su keturiais skaičiavimų branduoliais ir Ultra HD (4K) formato palaikymu.

Lyginant su pirmos kartus standartu, UFS 2.0 duomenų perdavimo greitis padidėjo nuo efektyvių 5,8 Gbit/s (maždaug 725 MB/s) iki 11,6 Gbit/s (apie 1,45 GB/s). priminsime, kad naujausia standarto eMMC versija 5.0 duomenis leidžia perduoti 400 MB/s greičiu.

Be to, kad buvo sparta buvo padidinta du kartus (jei lygintume su UFS 1.0 bei tuo pačiu eMMC 5.0), pati UFS 2.0 sąsaja – tai vos dvi duomenų linijos, o ne aštuonios, kaip eMMC atveju. Taip pat UFS palaiko komandų vykdymo eiliškumą ir galimybę vienu metu duomenis įrašyti bei nuskaityti (taip vadinamas „Full duplex“ režimas).

Pranašumų sąrašas akivaizdus, tačiau kaip minėta anksčiau, niekas iš gamintojų visu tuo pasianuoti neskubėjo. UFS palaikymo atsisakė net Intel, kurdama Silvermont architektūra, o juk naujoji platforma Bay Trail skirta ne tik telefonams, tačiau ir stacionarioms ir serverių
sistemoms, kur didelė sparta atneštų labai daug naudos.

Bet kokiu atveju, Qualcomm turėtų tapti tikru lokomotyvu, populiarinant UFS standartą. Iš pradžių duomenų kaupikliai naują sąsają gaus brangiuose išmaniųjų telefonų ir planšečių modeliuose, o vėliau – ir visi kiti. Svarbiausia, kad pirmą žingsnį žengė vienas iš mobilios rinkos lyderių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių