Išmaniųjų telefonų darbui evoliucija: dideli ekranai ir kompiuterio funkcijos

  • Teksto dydis:

Technologijų kupiname pasaulyje jau nebeužtenka išmaniuoju telefonu vien paskambinti ar parašyti žinutės.

Šiandien į delną telpantis įrenginys gali pakeisti ne vieną prietaisą – fotoaparatą, video kamerą, laikrodį, navigaciją, ar net kompiuterį. Todėl daugelis net neįsivaizduoja savo kasdienio darbo be išmaniojo telefono, kurį naudoja dokumentų peržiūrai, konferenciniams skambučiams, elektroniniams laiškams rašyti ir atlieka kitas su darbu susijusias užduotis.

Technologijų bendrovė „Samsung“ 2011 m. surizikavo ir pristatė pirmąjį „Galaxy Note“ serijos išmanųjį ypatingai dideliu ekranu bei rašikliu. Nuo tada šie telefonai tapo neatsiejama verslo pasaulio atstovų dalimi, o vos prieš mėnesį pristatytas „Note9“ turi didžiausią šios serijos flagmanuose iki šiol įdiegtą bateriją, geriausią kada nors sukurtą „Samsung“ išmaniojo telefono kamerą, o patobulintas rašiklis „S Pen“ dabar atlieka dar daugiau funkcijų. Tad kviečiame susipažinti su „Note“ serijos išmaniųjų evoliucija.

„Galaxy Note“

Tai pirmasis telefonas visiems įrodęs, kad didesnis išmanusis įrenginys dažniausiai yra ir geresnis. Telefono gamintojai peržengė iki tol vyravusią 5 colių ekrano ribą ir išleido naują išmanųjį su 5,3 colių ekrano įstrižaine. Naujausias bendrovės produktas tapo pavyzdžiu, kuriuo toliau sekė ir kiti išmaniųjų technologijų gamintojai. Būtent „Galaxy Note“ tuo metu buvo didžiausias išmanusis rinkoje, kuris pirmą kartą buvo pristatytas kartu su „S Pen“ rašikliu, atliekančiu papildomas funkcijas – juo buvo galima naršyti, rašyti ir piešti tarsi pieštuku.

„Galaxy Note2“ ir „Galaxy Note3“

Nuo savo pirmtako šie toliau sekę išmanieji skyrėsi ekrano dydžiu, kuris kiekvienais metais buvo vis didesnis, o „Galaxy Note3“ pasirodė net su 5,7 colių įstrižainės „Full HD Super Amoled“ ekranu. Tai išmanusis pritaikytas visada užimtiems ir skubantiems, vienu metu telefono ekrane buvo galima atverti net kelis langus ir atlikti skirtingas užduotis.

Nuo 2012 m. „S Pen“ rašiklis įgavo vis daugiau funkcijų, o ant jo įmontuoto mygtuko dėka buvo galima atverti penkių funkcijų rinkinį, jo pagalba vartotojai galėjo ne tik piešti, bet ir daug paprasčiau užsirašyti pastabas, greitai apkirpti bei tvarkyti nuotraukas.

„Galaxy Note4“

Šis „Galaxy Note“ serijos telefonas sulaukė bene daugiausiai vartotojų dėmesio ir pritraukė ištikimų gerbėjų ratą. Šis modelis buvo didžiulis šuolis technologijų pasaulyje. Piršto antspaudų skaitytuvas, širdies ritmo ir deguonies matuoklis – visa tai, be ko neįsivaizduojamas dabartiniai bendrovės išmanieji įrenginiai, tačiau 2014 m., be abejonės, tai buvo naujovė.

Su šiuo flagmanu buvo pristatyta ir greito įkrovimo funkcija, padidintas „S Pen“ rašiklio jautrumas ir pridėtos papildomos funkcijos, kurios leido, pavyzdžiui, nufotografuotą piešinį konvertuoti į paveikslėlį ir redaguoti rašikliu telefone. Tai įrenginys sukurtas tiems, kurie nori stebėti savo sveikatą ir užtikrinti duomenų saugumą savo telefone.

„Galaxy Note Edge“

Šis įrenginys pasirodė kartu su „Note4“ ir techniniais parametrais buvo ganėtinai panašus į pastarąjį, tačiau pasižymėjo išskirtiniu dizainu. Tai pirmasis telefonas su dešinėje pusėje išlenktu sensoriniu ekranu, kuris ir tapo „Samsung“ vėlesnių išmaniųjų skiriamuoju ženklu. Išlenktas ekranas telefone vartotojams leido daug greičiau pasiekti dažniausiai naudojamas programėles, pavyzdžiui, elektroninį paštą, darbo kalendorių ar užrašinę bei gauti svarbius pranešimus net tada, kai telefono dėklo dangtelis yra užverstas.

„Galaxy Note5“ ir „Galaxy Note8“

Jokios odos, jokio plastmasinio korpuso – išmanieji išskirtiniai savo dizainu, pagaminti iš metalo, o galinis dangtelis padengtas stiklu. Šie telefonai pasirodė dar didesniu ekranu. Po „Galaxy Note7“ modelio, kuris buvo išimtas iš prekybos, 2017 m. pristatyto „Note 8“ ekranas siekė net 6,3 colių įstrižainę. Kaip ir jų pirmtakai, taip ir šie išmanieji turėjo visas geriausias „Samsung“ mobiliųjų funkcijas – jutiklių rinkinį įmontuotą galiniame korpuse, pirštų antspaudų skaitytuvą, galingą kamerą ir, žinoma, „S Pen“ rašiklį.

Kartu su „Note5“ pristatytas „S Pen“ suteikė tikro rašiklio jausmą, o „Note8“ rašiklis turėjo dar plonesnį galiuką bei didesnį paspaudimo jautrumą. Taip pat su pastaruoju telefonu vartotojai pradėjo kurti jaustukus, atvirukus ir dalintis jais su draugais.

„Galaxy Note9“

„Note“ serijos išmanieji pasižymi pažangiausiomis technologijomis, o šis flagmanas tai įrodė dar kartą. Vasarą pristatytas išmanusis asistentas darbui turi didžiausią šios serijos mobiliuosiuose iki šiol įdiegtą 4,000 mAh talpos bateriją ir 6,4 colių ekraną, pažangiausią 10 nm procesorių ir geriausią kada nors sukurtą „Samsung“ telefono kamerą.

Patobulintas „S Pen“ rašiklis yra dar patogesnis ir leidžia atlikti dar daugiau funkcijų. „Bluetooth“ ryšio pagalba per atstumą kiekvienas gali valdyti prezentacijas, peržiūrėti nuotraukas ar net fotografuoti, o pats įrenginys, naudojant „Samsung Dex“ laidą, vos per keletą minučių gali tapti kompiuteriu. Tai išmanusis tiems, kuriems reikia mobilaus asistento darbe visą dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O vargeli

O vargeli portretas
Šlykšti reklama
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių