Išmaniųjų karalius: „Samsung Galaxy Note 8“ apžvalga

  • Teksto dydis:

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, „Samsung Galaxy Note 8“ – pažangiausias „Samsung“ flagmanas. Kaip pagrindą paėmęs „Galaxy S8 Plus“ gamintojas šiek tiek padidino ekraną, pridėjo „S Pen“ pieštuką ir integravo dvigubą kamerą. Dvi kameros jau ne naujiena, tačiau toks atvejis, kai turime abu modulius su optinio vaizdo stabilizavimo funkcija, yra pirmasis. Už visus šiuos ir kitus unikalumus prašoma nemažai pinigų. Ar mums reikalingos tokios inovacijos? Kam patiks „Galaxy Note 8“? Atsakymai – Varle.lt specialistų parengtoje apžvalgoje.

„S Pen“ pieštukas

„S Pen“ pieštukas – „Galaxy Note“ serijos išskirtinumas. Pieštukas atpažįsta 4096 paspaudimo lygių ir lengvai slysta ekrane. Kam reikalingas „S Pen“? Piešti, užsirašyti pastabas, žymėtis komentarus nuotraukose. Piešti ir rašyti šiuo pieštuku žymiai paprasčiau ir maloniau nei tiesiog pirštu braukti per ekraną. Taip pat galima žymėtis pastabas neaktyvavus ekrano. Pavyzdžiui, ištraukiame „S Pen“, paspaudžiame mygtuką šone ir greitai užrašome: „Apsilankyti varle.lt“. Priminimas nukeliauja į pastabas arba lieka ant užrakinto ekrano – tam, kad tikrai nepamirštume apsilankyti varle.lt puslapyje.

Ir žinoma, „S Pen“ neatsilieka nuo tendencijų ir nebijo vandens. Pieštukas, kaip ir pats „Note 8“, turi IP68 atsparumo dulkėms ir drėgmei kategoriją. Kam to reikia? Na, o ką daryti, jei geniali mintis ateis būnant baseine ar norėsite užsirašyti kai ką svarbaus lauke lyjant lietui?

Naujos „S Pen“ funkcijos – animuoti pranešimai ir vertimas. Su pieštuku galite kurti savo „emoji“ arba animuotus paveikslėlius, palikti ant nuotraukų ranka rašytų pastabų ir t.t. Tai labai pagyvina komunikaciją. Kūrybiškiems ir versliems žmonėms „S Pen“ – tikras išsigelbėjimas. Tai tikrai patogus įrankis piešimui ir darbui su mobiliuoju įrenginiu.

Dvi kameros su priartinimu ir portretų režimu

„Samsung“ kompanija pirmą kartą istorijoje aprūpino savo flagmaną dviguba kamera ir pirmoji pasaulyje pridėjo optinio vaizdo stabilizavimo funkciją į abu kameros modulius. Dabar fotografuoti ir filmuoti sklandžius bei ryškius vaizdus galima ne tik įprastame režime, bet ir su dvigubu optiniu priartinimu.

„Samsung Galaxy Note 8“ šiai dienai turi tikrai vieną geriausių kamerų išmaniųjų rinkoje. Pagrindinė kamera yra plačiakampė su 26 mm židinio nuotoliu ir f/1,7 diafragma. Antroji yra siauresnės su 52 mm teleobjektyvu. Tai maždaug atitinka žmogaus akies matymo kampui, todėl ši kamera irgi tinka portretų fiksavimui neiškraipant perspektyvos. Abu pagrindinės kameros moduliai pasižymi 12 megapikselių raiška. Antroji kamera turi dinaminio fokusavimo funkciją. Ją įjungus galima koreguoti sulieto fono lygį. Be to, tokiu atveju išmanusis telefonas išsaugo nuotraukas iš abiejų kamerų.

Optinį priartinimą turi nemažai išmaniųjų, pavyzdžiui, jį rasime „iPhone 7 Plus“ įrenginyje. Tačiau čia jis labai gudrus: kai turime mažai šviesos, išmanusis telefonas uždaro „siaurą“ kamerą ir fiksuoja vaizdus pirmąją, pasižyminčia didesniu šviesos jautrumu. Objektas „iPhone 7 Plus“ įrenginyje priartinamas ne optinio, o skaitmeninio priartinimo būdu. Dėl šitos priežasties nukenčia vaizdo detalumas. Optinio vaizdo stabilizavimo funkcijos ir santykinai didelio antros kameros šviesos jautrumo (f/2,4) dėka, „Galaxy Note 8“ tęsia vaizdų fiksavimą ta kamera. Dėl to triukšmo ir išsiliejimų „Note 8“ nuotraukose yra mažiau.

Priekinė „Galaxy Note 8“ kamera turi 8 megapikselių raišką ir pasižymi tokia pat kaip pagrindinė kamera diafragma: f/1,7. Yra automatinis fokusavimas. Esant geram apšvietimui, asmenukių kokybė nuostabi, tamsoje į akis šiek tiek krenta mažas dinaminis diapazonas.

Analogų neturintis ekranas

Neilgai „Samsung Galaxy S8 Plus“ ekranas džiaugėsi geriausio ekrano pasaulyje titulu, nes „DisplayMate“ ekspertai perdavė jį „Galaxy Note 8“. Jo ekranas yra net 22 proc. ryškesnis, matymo kampai didesni, o spalvų perteikimas – teisingesnis. Iš tikrųjų skirtumą tarp jų paprastam naudotojui pajusti sunku, tačiau tai, kad „Galaxy Note 8“ perteikia nuostabius vaizdus net ir prie nepalankiausio ekranui apšvietimo – neginčytinas faktas. Spalvos čia aprėpia visą DCI-P3 gamą, yra HDR10 palaikymas su dinaminiu diapazonu.

„Galaxy Note 8“ ekranas yra beribis, t.y. su plonais rėmeliais ir 18,5:9 kraštinių santykiu. Dėl šitos priežasties 6,3 col. įstrižainė neskamba kaip nuosprendis. Rinkti tekstą ir fotografuoti viena ranka su tokio dydžio išmaniuoju tikrai realu.

Koks šiuolaikinis „Samsung“ be „Always On“ funkcijos? Čia ji irgi yra. Priminimui: tai funkcija, kai ant užrakinto ekrano atvaizduojamas laikas ir pranešimai, o baterija teoriškai nėra eikvojama. Tačiau iš tikrųjų, turėkite omenyje tai, kad tokia funkcija „suvalgo“ per dieną 8-10 proc. įkrautos baterijos.

Stilingas, bet ar ne per didelis?

Išoriškai „Galaxy Note 8“ yra griežta ir rimta „Galaxy S8 Plus“ versija. Daugelis teigia, kad „Galaxy Note8“ yra didesnis nei „S8 Plus“, tačiau iš tikrųjų skirtumo nesijaučia, abu jie dideli. Pirštų atspaudų skaitytuvas yra ant galinio korpuso, šalia kamerų, todėl jį pasiekti ne itin patogu. Kitas telefono atrakinimo būdas – pasinaudojant akies rainelės skaitytuvu, tačiau kai po 2–3 bandymų aukštai pakeli išmanųjį ir didelėmis akimis žiūri į ekraną, iš šono būnant viešoje vietoje dar atrodo keistokai.

Telefonas yra dengtas „Corning Gorilla Glass 5“ stiklu ir nebijo smulkių įbrėžimų.

Susitvarkys su bet kokiomis užduotimis

„Galaxy S8 Plus“ turi 4 GB RAM atminties, „Galaxy Note 8“ – 6 GB. Štai ir visi skirtumai, jei kalbėtume apie vidinius už našumą atsakingus vidinės konstrukcijos elementus. Papildomi 2 GB operatyviosios atminties pajėgs atlaikyti daugiau įjungtų programėlių, tačiau galingumui jokios didelės reikšmės neturi. „Galaxy Note 8“ gali būti su 64, 128 ar 256 GB vidinės atminties.

Viduje yra aštuonių branduolių „Samsung Exynos 8895“ procesorius. Su žaidimais išmanusis telefonas susitvarko puikiai ir visiškai neįkaista. Sąsaja, kaip ir priklauso flagmanui, veikia tikrai labai sklandžiai.

„Samsung Galaxy Note 8“ veikia „Android 7.1.1 Nougat“ operacinės sistemos pagrindu su firmine „Samsung“ sąsaja. Sąsaja atrodo tvarkingai, yra tikrai daug naudingų nustatymų.

Garsas, kuris patiks melomanams

Garso kokybė „Samsung Galaxy Note 8“ įrenginyje nieko nesiskiria nuo tos, kurią sutinkame „Galaxy S8 Plus“ ir yra viena geriausių tarp išmaniųjų, tačiau ne pati geriausia. Garso kokybės prasme lyderiauja „HTC U11“, kurio apžvalgą jau galite rasti mūsų kanale. „Galaxy Note 8“ gali pasigirti puikiomis AKG ausinėmis komplektacijoje ir 3,5 mm garso jungtimi. Panašu, kad „Samsung“ dar nepasiduoda „Apple“ ir „HTC“ provokacijomis ir pasilieka tradicinę garso jungtį. Deja, stereo garsiakalbiais „Galaxy Note 8“ neaprūpino. Ant apatinės kraštinės yra vienas garsiakalbis, kuris susitvarko su savo užduotimi pakankamai gerai.

Juokeliai apie sprogstančias baterijas jau praeitis

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, sprogstančios „Samsung Galaxy Note 7“ baterijos privertė „Samsung“ labai pasistengti su „Note 8“. Baterijos talpa čia nuo 3500 mAh sumažintia iki 3300 mAh ir nuo šiol kiekviena partija praeina daugiaetapę patikrą. Telefonas pasižymi greito bevieliu įkrovimu ir greitu laidiniu įkrovimu, kurį užtikrina „Qualcomm Quickcharge 3.0“ technologija. Pusvalandis įkrovimo ir baterijos pakaks 3–4 telefono veikimo valandoms. Pilnas baterijos įkrovimas trunka apie 1 val. ir 40 min. Pilnai įkrautos „Galaxy Note 8“ baterijos pakanka 22 valandoms 3G pokalbių.

Nuo flagmano už tokią kainą kiekvienas laukia maksimumo galimybių. „Samsung Galaxy Note 8“ jas suteikia.

Apibendrinimas

Varle.lt mobiliųjų specialistų manymu, „Samsung“ pavyko sukurti išmaniųjų karalių: nuostabus ekranas, „premium“ klasės dizainas, maksimalus galingumas, puiki dviguba kamera su optinio vaizdo stabilizavimo funkcija ir patogus „S Pen“ pieštukas kaip priedas. Norėtųsi tik dar didesnio autonominio laiko, tačiau tai kaina, kurią mokame už saugumą. Visi „Galaxy Note 8“ privalumų įrodymai atsispiria į vieną tašką – kainą. Taip, tai galingas, stilingas ir unikalus savo segmente flagmanas, kuris vertas tos pinigų sumos. „Galaxy Note 8“ yra „Samsung“ išmaniųjų apogėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių