Išaušo dirbtinio intelekto era: ar reikėtų bijoti?

Dirbtinis intelektas gali palengvinti žmonių gyvenimą, suprasdamas jų poreikius, nors ir pasigirsta baimių, kad, jei ši technologija nebus kontroliuojama, ji gali sukelti žmonijai rimtų pavojų. Kaip bebūtų, anot technologijų eksperto, Robotikos mokyklos vadovo Pauliaus Briedžio, dirbtinio intelekto pagrindu sukurti prietaisai vis labiau tobulėja ir, nori ar nenori, veržiasi į įvairias mūsų gyvenimo sritis.

Pasak P. Briedžio, šiuo metu dirbtinio intelekto pagrindu sukurti prietaisai gali, pavyzdžiui, padėti diagnozuoti vėžį. Kiti dirbtinio intelekto pavyzdžiai – patys save vairuojantys automobiliai, taip pat vis daugiau dėmesio susilaukia visai neseniai pristatytas „Google Clips“ – nedidukas, bet kur pritaisomas fotografavimo prietaisas, pats analizuojantis vaizdus ir savo nuožiūra fiksuojantis kadrus. Ekspertai pažymi, kad tokie pritaisai gali būti labai naudingi, tačiau kalbama ir apie rimtas privatumo pažeidimo problemas.


Šiame straipsnyje: dirbtinis intelektasintelektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Maximum

Maximum portretas
Privatumas baigesi paprastiem zmonem,kamerytes dabar kur nori ikisti galima,no problem,turtingiems sukurta visokios irangos nuo kameru apsisaugoti,kuri neleidzia filmuoti,taip kad liks skaidrumas!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių